твоята гледна точка
Нелоялната конкуренция съсипва транспорта във Варна
Автор Vnews, добавено на 05.04.2014 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Нелоялната конкуренция е основният проблем във варненския транспортен сектор. Това стана ясно в дискусия, организирана от ГС на БСП-Варна, между председателя на Комисията по регионална политика и местно самоуправление, Борислав Гуцанов и заместник-председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Георги Свиленски и представители на бранша.

„Сивата икономика в транспортния сектор може да се пребори със строг контрол. Специално при таксиметровите услуги може би е най-добре на първо време да се въведе патент и те да преминат към oбщините“, обясни Свиленски. Той допълни, че вероятно ще се обмисли и въвеждането на закон специално за таксиметровата дейност. Зам.- председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения каза още, че до няколко месеца ще има изцяло нов Закон за движение по пътищата. „До сега той е променян 52 пъти, на парче и всичко това го утежнява.

Предстои въвеждането на нова структура и философия на този закон“, информира Георги Свиленски. Депутатът уточни, че идеите на срещите, като тази във Варна, са организирани, за да бъдат взети предвид разумните предложения и идеи за това какво трябва да се включи в новия закон за движение по пътищата. „До края на годината ще бъдат пуснати в експлоатация 94 км. магистрали. Вече започна и проектирането на „Хемус“, което се оказа,че не се е случило през последните 5 години“, каза председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление Борислав Гуцанов. По повод ж.п. превозите той обясни, че те вече са на печалба, няма да бъдат приватизирани и държавата ще инвестира в тях.

Пред двамата депутати представители на транспортния сектор от Варна поставиха проблеми, свързани с дейността им и дадоха конкретни предложения за решаването им. „Правителството и браншът ще работим заедно, за да отстраним нередностите, защото услугата транспорт е важна за всички хора“, каза Георги Свиленски. „До месец Варна ще бъде домакин на още две срещи, свързани с транспорта. Едната ще бъде за морския, а другата – за таксиметровия и превозвачите“, коментира Борислав Гуцанов. Той припомни, че в плановете на градското ръководство на БСП е залегнало да поканят за участие в следващи подобни срещи заместник- министъра в Министерството на икономиката, енергетиката, с ресор туризъм Бранимир Ботев и министърът на здравеопазването Таня Андреева.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

На 15 август православната църква отбелязва един от 12-те най-големи християнски празници Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица.

Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите […]

 

В неделя над Западна България, а около и след обяд и над останалата част от страната, ще има значителна облачност. На […]

 

Най-старите пенсии ще бъдат увеличени най-много от 1 октомври 2022 г. За някои пенсии повишението може да надмине 300 лв., показват […]

 
 

към началото