твоята гледна точка
Инвестират в търговската инфраструктура на „Аспарухово“
Автор Vnews, добавено на 31.03.2014 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Проблем на повече от 30 години ще бъде решен до месец и половина, когато приключват строително-ремонтните дейности в района на улиците „Злетово” и „Средец”. Кметът на „Аспарухово” Йордан Николов е срещна с гражданите, за да чуе техните предложения за облекчаване на движението и паркирането.

С 200 хиляди лева допълнително, осигурени благодарение на кмета на Община Варна Иван Портних, ще бъде завършена рехабилитацията на улиците „Средец“ и „Злетово“ в квартал „Аспарухово”. Строително-ремонтните дейности вече започнаха, а изискването към фирмата изпълнител е да приключи до месец и половина. С първия транш от парите – 260 000 лева, вече е отводнено пространството зад ДКЦ „Св. Иван Рилски“, изградени са дъждовната канализация на ул. „Средец“ и битовата канализация на ул. „Злетово“.

По улица „Средец” бяха подменени и тръбите на основния водопровод, захранващ „Аспарухово”, който досега бе причина за 90% от ВиК авариите.

Дори най-възрастните жители в района помнят, че при всеки по-силен дъжд паркингът и улицата пред къщите се превръщаха в едно голямо езеро, което не се отводнява с дни. Радваме се, че след 30 години този проблем ще бъде решен, коментираха живеещите на улица „Средец” пред кмета на район „Аспарухово” Йордан Николов. Повечето от тях дойдоха на инициираната от него среща на място, в която изложиха своите виждания за довършването на обекта и организацията на движението. Всички с радост приеха факта, че улицата вече е еднопосочна, което улеснява паркирането по иначе тясната улица.

Над 100 колчета ще пречат на недобросъвестните да паркират върху изцяло подновения тротоар, предвидени са специални паркоместа по цялото продължение на улицата. По идея на гражданите ще бъде допълнително осветен паркингът зад поликлиниката, където да може да се паркира без притеснение. Живеещите в района показаха на кмета и няколко дървета с надвиснали клони, които според тях са опасни за минаващите. Те ще бъдат огледани от еколозите и отстранени, обеща Йордан Николов.

Осигурени са още 140 000 лева за ремонтни дейности и по съседните улици „Искър” и „Каракулаков”. Така цялото каре ще придобие съвсем различен вид и улица „Средец” с над 30 магазина, пазар за плодове и зеленчуци, училище, детска градина и пенсионерски клуб ще се превърне в най-търговската улица в квартала, надяват се хората.

В програмата на Община Варна са включени и още няколко инфраструктуртни обекта в района:

– Основен ремонт на ул. „Г. Стаматов“ и „Нишава“ в „Аспарухово“ с изготвяне на проект – 155 000 лева.

– Основен ремонт на панорамен път от кв. „Галата“ към с.о. „Ракитника“ – 186 700 лева.

– Проект за основен ремонт на Аспаруховия мост.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

След като стана ясно, че гърци купуват българско олио и с боя го „превръщат“ в зехтин, сега Интерпол съобщава, че проблемите идват и от Италия, и от Испания.

Маслиновата реколта е слаба, […]

 

Австрийските медии съобщават, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото за разширяване на Шенгенското пространство с България […]

 

Предстоят много екстремни явления, при това не отделни, а свързани във вериги – обилни валежи, продължителни суши и повече горещи вълни
За […]

 
 

към началото