твоята гледна точка
Борисов: Готов съм да предоставя на ДПС и 6-те места на ГЕБ в ЦИК
Автор Vnews, добавено на 23.03.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Готов съм да предоставя на ДПС и шестте места на ГЕРБ в ЦИК. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия. За ЦИК Местан ми каза неговата версия, аз му казах моята. В понеделник, в 9,15 часа, има среща при президента, разговаряхс членовете на нашата Изпълнителна комисия, запознах се със ситуацията за ЦИК.

Венецианската комисия, която се произнася за законите в България, с новия избирателен закон си пролича, че г-жа Манолова не е никакъв законотворец. Този закон е направен само за тези избори. Венецианската комисия е казала – една година преди изборите да не се променят изборни закони. Те не се съобразяват с нищо. ЦИК има 19 члена, четирима от тях са изключително важни, от тях – два най-важни, председателят и секретарят на комисията.

Председателят е от БСП, заместник-председател от „Атака“, секретар – от ДПС. Протоколите от изборите се подписват от първия и третия. От ГЕРБ няма зам.-председател. Винаги досега, първата политическа сила, спечелила изборите, има председател на ЦИК, на нас и зам.-председател не ни дават. От 19 души, имаме шест. Останалите 13 са на другите политически сили. Г-н Местан казва така – махаме председател, зам.-председател и секретар, махаме двете квоти на извънпарламентарните партии, остават 13. Да, но вие в момента БСП, ДПС и „Атака“ сте в коалиция, работите като тандем. Всеки протокол ще бъде подписван от БСП – ДПС, със златното пръстче на „Атака“ – така е конструиран законът на Мая Манолова.

При това положение, моята толератност казва: Добре, дайте ни един зам.-председател, пред Европа. Дали са шест, или без шест, дали от 19 имаш шест, или нито един, не можеш да влияеш на решенията. Когато нямаш и представител в ръководството… Ако трябва и шестте, ще им дам и шестте. Какво да кажа сега? От шестте ми вземете още един?!, каза Бойко Борисов.

Възродителният процес, във всички негови форми, е осъден, и от мен, и от него, и от цялата наша общественост, каза Борисов.

Срещата в Кърджали е знак, че лидерите на политически партии, като се срещнат, трябва да може да си кажат „добър ден“, да се държат толератно. Кърджали стана нарицателно име, след като г-н Станишев си позволи да го сравнява с Крим. Съвпадение на програмите в Кърджали, нашата беше обявена много отдавна, г-н Местан също е бил там, на семинара на МГЕРБ, участниците казаха – как виждате толерантността, журналистите от нашия семинар попитали през техните централи какво Местан бил казал, той посочи две – три възможности, отидохме, за десетина минути обменихме мисли. Нито за коалиция, нито за промяна на статуквото, а да дадем пример в Кърджали, че политиката е едно, над политиката стои толерантността, каза Бойко Борисов.

За Лясковец, има една истина, след като един 53-годишен ловджия може да натръшка седем барети, това е провал, категоричен, заяви за акцията в Лясковец Борисов.

Но аз обичам МВР, три дни не дадох някой да ги атакува. Вместо, главният секретар да излезе, да каже, извинявам се, ето ми я оставката, ако приемат, приемат, ако не, не. На всеки може да се случи, МВР прави на ден десетки такива задържания. Минават три дни, излиза някакъв олигофрен, и казва: „Това е саботаж“. Как мога да знам аз, че някъде в Лясковец, ще ходят да взимат пушката на един, за който не се знае, луд ли е, не е ли. Да ти дойде на акъла, че аз мога да намеря там служители, да им кажа: „Вие ще го подразните“. Да бяха намерили кукери там, да дрънчат, да го дразнят. Те там от две години се разправят, има писма… Този главен секретар, на който много му се иска и на него, с мен да се сравнява, искам да му кажа: Като главен секретар години наред имах най-рекордния рейтинг в страната. Такова одобрение, че след моето секретарство, на всеки пост ме избираха мажоритарно. Три пъти ставах политик на годината, мъж на годината, жена на годината, дете на годината, без конкуренция, пръв. Той ще ми дава оценка за охранителната фирма, каза Бойко Борисов.

Хиляди часове може да се говорят на тази тема за МВР, за Лясковец. Подценяване на ситуацията. Извикали са си телевизия да ги снима, една телевизия е била там директно да предава, каза Бойко Борисов.

Абсолютна лъжа е, че ГЕРБ подкрепи строежа в Кара дере. Цитират лъжеца – пощальон, ако не е лъжец-пощальон, нека да ме съди, каза Бойко Борисов. Братът на Станишев е бил архитект навремето. Не случайно на улицата са толкова хора, и не съм ги организирал аз.

Срещата целеше само да покажем, че Кърджали е един от всички български градове, няма етническо напрежение. Дали г-н Доган е знаел или не, това си е работа на г-н Местан. В моята партия е хубаво, че взимам решенията сам, не трябва с никого да координирам дали мога или не мога да се срещна.

България в момента няма приета декларация за Крим. Правителството се лута. Чух г-н Калфин, който много по-ясно говори; не, че съм му фен, но говори много по-ясно. Калфин, Кунева, Кристалина Георгиева биха били прекрасни конкуренти за еврокомисар, който и да спечели, за България би било само добре, каза Борисов.
Аз винаги хвърлям мостове, аз не горя мостове. Колкото по-добър ставам, колкото по-толерантен, колкото повече искам мир да има, толкова повече искат война, каза Бойко Борисов. Винаги съм казвал, че г-жа Кунева е европейски човек, в Реформаторския блок има умни и качествени хора, каза Бойко Борисов.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

 Борисов: Изборите 2 в 1 са логичен завършек на тази (не)коалиция

 

 Нямаме червени линии, всичко може да се договори, опитва да върне нещата Атанас Атанасов

 

Какъв е сценарият за България през следващите месеци, след като Мария […]

 

Огледална размяна между Денков и Габриел на всеки 9 месеца с пояснение, че академикът трябва да е външен министър след 6 март

Документът бил […]

 

Цената на тока за бита от 1 юли 2024 г. ще бъде определяна с тарифа на Министерски съвет. Комисията за енергийно […]

 
 

към началото