твоята гледна точка
Заливат Цацаров и ДАНС със сигнали срещу Борисов & ко
Автор Vnews, добавено на 20.03.2014 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси изпраща на главния прокурор сигнал срещу президента Росен Плевнелиев и бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за злоупотреби с европейски фондове.

„Комисията реши да изпрати сигнала срещу президента Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова на главния прокурор. Той е свързан с доста тежки финансови злоупотреби от европейски фондове. Експертите към комисията са преценили, че има достатъчно доказателства, че Плевнелиев като министър на регионалното развитие и в последствие Лиляна Павлова са злоупотребили с европейски средства в огромни размери – 1.5 млн. лв”, обясни пред журналисти Илиан Тодоров, зам.-председател на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде изпратен до главния прокурор и ДАНС, заяви още Илиан Тодоров.

„Сигналът е доста дълъг. Той следва да бъде изпратен на главния прокурор и до специализирана административна дирекция „Финансово разузнаване” в ДАНС. Сигналът съдържа множество данни за корупционни престъпления и макар да не съдържа конкретни доказателства създава основателни съмнения относно законосъобразността на дейността му по време на управлението му като министър-председател.

Изброени са конкретни имена на служители на НСО, които могат да дадат обяснения по случая. Става въпрос за получаване на финансови средства и за изнасяне на огромни финансови средства в различни банкови сметки в Ливан. Става въпрос за рекет на фирми и изнасяне на пари в ливански сметки”, коментира Тодоров.

Сигнал срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за финансови злоупотреби ще бъде изпратен главния прокурор, министъра на вътрешните работи и до председателя на Сметната палата, каза Илиан Тодоров.

„Сигналът е свързан с безстопанственост, сключване на договори, които не са изгодни за държавата. Става въпрос за регистрационните табели на автомобили, при които според жалбоподателя и експертите на комисията има достатъчно данни за финансови злоупотреби”, добави Тодоров. Освен това в комисията е постъпил сигнал срещу Цветанов за купуване на софтуер през 2010 година, който също ще бъде изпратен на главния прокурор.

Сигнал срещу народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова и нейния съпруг ще бъде изпратен до главния прокурор.

„Изложените в сигнала данни съдържат съмнения за конфликт на интереси при Атанасова и мъжа й по смисъла на закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. В сигнала се излагат сериозни твърдения, които поставят съмнения за заплахи срещу жалбоподателя, поради което следва сигналът да бъде изпратен до главния прокурор”, добави Тодоров.

На заседанието си парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси разгледа и гласува няколко сигнала, сред които срещу „Скат ТВ”, евродепутата Слави Бинев и журналиста Сашо Диков.

Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси изпраща на главния прокурор, МВР и ДАНС сигнала срещу Димитър Стефанов – Митко Каратиста, народен представител от ГЕРБ в 41 Народно събрание, каза още Илиан Тодоров.

„Сигналът е за установяване личността на Димитър Стефанов като Митко Каратиста и съпричастността му към определени групировки, занимавали се с тежки престъпления”, добави Тодоров.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа силен и поривист вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България, […]

 

Тази нощ, точно в 03:00 ч. преминахме към лятното часово време и преместихме стрелките на часовника с един час напред, съобщават […]

 

Православната Християнска Църква празнува този ден в чест на благата вест, която Архангел Гавраил съобщил на Дева Мария, че ще бъде […]

 
 

към началото