твоята гледна точка
Община Варна в наказателна акция срещу длъжници
Автор Vnews, добавено на 20.03.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Община Варна започва кампания за събиране на просрочени задължения на физически и юридически лица към местната хазна, включително и чрез принудително събиране, съобщиха от дирекция „Местни данъци“. Успоредно с това продължава изпращането на съобщения на нередовните данъкоплатци. Извършват се проверки и ревизии на юридически лица, които имат изискуеми задължения.

Експертите от „Местни данъци“ издават актове за установяване на задължения по декларации на физически и юридически лица на основание чл. 107 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, с което се спира давността на задълженията и те могат да бъдат събирани принудително от публичен изпълнител или държавен съдебен изпълнител. С цел постигане на по-голяма ефективност в община Варна вече има действащи публични изпълнители.За всички некоректни длъжници, които до момента са получили актове за установяване на публични задължения и покани за доброволно изпълнение, се предприемат мерки по обезпечаването и принудителното събиране на дължимите суми. В правомощията на публичния изпълнител към общината е налагането на обезпечителни мерки, съгласно ДОПК.
Справки и допълнителна информация лицата с просрочени задължения могат да получат на място в дирекция „Местни данъци “ и на посочените на сайта на общината телефони. Предоставя се възможност и за проверка на задължения онлайн – на www.varna.bg. Чрез въвеждане на ЕГН/ЕИК по Булстат и входящ номер и дата на подадена от лицето данъчна декларация, могат да бъдат направени справки на цялостния данъчен статус на съответното лице – задължения за текущата 2014 година, непогасени задължения за предходни години, последни плащания и дати, справка за декларирани имоти и превозни средства и закрити партиди.

Получилите покани за доброволно изпълнение лица, които не предприемат в указаните срокове действия по погасяване на задълженията си, ще бъдат оповестявани на сайта и на информационните табла в сградата на община Варна. По същия начин се оповестява и бюлетин по чл. 32 от Данъчно-осигурителният процесуален кодекс. Той съдържа съобщения за лицата, които не са открити за връчване на документи от дирекция „Местни данъци“. След публикуване на съобщенията лицата имат 14-дневен срок да се явят на място в Дирекция „Местни данъци“ за връчване на документите. При неспазване на този срок документите и съобщенията, които не са получени, се считат за редовно връчени и пораждат правни последици.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Европейската комисия призова за приемането на България в Шенгенското пространство, предаде БГНЕС.

В годишния доклад „За състоянието на Шенген“ се подчертава значението на завършването на Шенгенското пространство.

ЕК призовава Съвета на Европейския съюз […]

 

По повод тържественото честване на Деня на Светите братя Кирил и Методий утре (24 май), в някои участъци на града ще […]

 

Седмицата започва със сериозен трус в държавата
Тошко Йорданов дал сигнал в петък на среща на 25-те депутати от “Има […]

 
 

към началото