твоята гледна точка
Интегрираният транспорт на Варна: Изпълнение 1 от 10
Автор Vnews, добавено на 19.03.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Само един от десетте компонента от проекта за интегриран градски транспорт – този за доставка на нови автобуси, е изпълнен към момента. Работата по всички останали закъснява, като две от обявените обществени поръчки – за публичност и финансов одит са обжалвани, което ги връща назад. Това стана ясно в комисията по транспорт към Общинския съвет. На практика проектът, работата по който стартира преди около две години, може да добие публичност, разчетена в 800 000 лв. по изискванията на ЕС, около година преди края му – юли 2015 г.

Четири конкурса се бавят в момента, заяви пред съветниците Биляна Якова, ръководител на екипа, който работи по проекта. Представителите му обясниха закъснението с процедурите по обжалване, към които според наблюденията им винаги се прибягва, както и със съгласуването с Управляващия орган на финансиращата европейска програма.

Създадено е общинско предприятие, което съгласно проекта ще е ангажирано с продажбата на билети и карти и заплащането на общинската фирма превозвач за изпълнените транспортни услуги. То обаче ще започне да функционира едва след като бъде изготвена новата транспортна схема, което се очаква да се случи най-рано след три месеца. Както е известно, проектът за интегриран градски транспорт предвижда и изграждането на автоматизирана билетна система и високоскоростно трасе от „Владиславово” до „Почивка”.

Независимо от забавянето Якова увери, че проектът има шанс да финализира в срок, а и да имало изоставане нямало риск за финансови санкции.  Управляващият екип разполагал с екшън план, в който е залегнало използването на възможността за удължаване на крайният срок.

Междувременно екип от 5-има души, представители на МРР, вече втори ден проверява в „Градски транспорт“ дали проектът се изпълнява според изискванията на финансиращия орган, научи vnews.bg.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

1256 студенти повече ще бъдат приети наесен в сравнение с 2020. Това предвижда план-приемът на Министерството на образованието и науката. През идната академична година се предвижда да бъдат приети близо 40 […]

 

Служебното правителство да вземе решение за плана за възстановяване и да включи в него предложенията, направени от президента.

Това поръча Румен Радев […]

 

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Служебното правителство е в […]

 
 

към началото