твоята гледна точка
Преходът „отнесе” кандидат-студентите по журналистика
Автор Vnews, добавено на 17.03.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

„Отнесени от прехода” е темата, по която се потиха кандидат-журналистите в Алма матер на предварителния изпит вчера. Още след 30-ата минута след старта имаше абитуриенти, които  започнаха да напускат изпитните зали. Голяма част от тях не бяха очаровани от темата и съжаляваха, че не им се е паднал някой от другите два варианта. Те бяха  „Форумна любов” и „Настроение терминално”.

„Не съм наблягала на политически теми, писах за преходите в живота, от гимназията към университета, за прехода от оценките към заплатата”, разказа кандидат-журналистка на излизане от Алма матер. Голяма част от младежите обаче не знаеха  историческото значение на прехода от комунизма към демокрацията. „Преходът започва в началото на 80-те години на миналия век”, коментира кандидат-студентката Магдалена. Друга мераклийка да учи журналистика пък решила да бъде различна и вместо да развие тема, написала стихотворение.

„Темата не е лоша. Дава възможност за едно многостранно тълкуване и е доста близка до студентите времево. Защото тяхното поколение има пълното основание да се чувства така – отнесено от прехода. Дава се възможност за различно тълкуване, творческа тема е – мисля, че ще се справят добре“, коментира председателят на изпитната комисия Ефрем Ефремов, цитиран от Дарик.

На предварителния изпит по журналистика се явиха 555 кандидати. Сред тях имаше баща и син. От Алма матер обявиха, че нямат право да казват годините и имената им. Резултатите от вчерашния изпит по журналистика ще станат ясни след 10 дни. Той е вход за трите специалности на Факултета по журналистика и масова комуникация – журналистика, връзки с обществеността и книгоиздаване. В случай че кандидатите не са доволни от оценката на предварителния изпит, могат да се явят и на редовния, който ще е през юни.

Вчера се проведе и препитване по математика, на който се явиха 639 кандидат-студенти.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Европейската комисия задължава производителите на перални и телевизори да осигуряват и ремонта им.

Това предвижда ново  предложение за общи правила за насърчаване на ремонта на стоки. Тяхната цел е икономии за потребителите […]

 

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки

Европейската комисия предлага да бъдат въведени във всички страни членки на съюза задължителни медицински тестове […]

 

Океаните се покачват, чезнат коралови рифове и ледници, криза в селското стопанство – организацията публикува ръководство за оцеляване на човечеството

Светът бързо се доближава до катастрофални нива […]

 
 

към началото