твоята гледна точка
Второ бебе излекувано от СПИН?
Автор Vnews, добавено на 06.03.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Американски учени съобщават за второ бебе, което е родено със СПИН, но може би е излекувано чрез прилагането на много ранна терапия, започнала само няколко часа след раждането.

За случая бе съобщено на конференция за СПИН в Бостън, пише в. „Дейли мейл„. Момиченцето е било родено в предградие на Лос Анджелис миналия април, само месец след като бе съобщено за първия случай на възможно оздравяване от СПИН.

при друго бебе, редено в Мисисипи. Обикновено в САЩ майките с ХИВ приемат анти-СПИН медикаменти по време на бременността си, но точно в този случай, в Мисисипи, вирусът е открит едва при раждането.

Лекарите са знаели, че за детето има голям риск и то да е носител на ХИВ и са започнали да му дават медикаменти срещу болестта на 30-ия час от раждането.

Детето от Мисисипи сега е на 3 години и половина и изглежда вече не е носител на ХИВ вируса, макар почти две години да не е приемало лекарства за СПИН.

Подобна е била и ситуацията с майката от Лос Анджелис, която не е приемала лекарства срещу СПИН по време на бременността.

Медикаменти са ѝ били давани едва по време на раждането, а

третирането на бебето с тях е започнало още по-рано – едва на четвъртия час след като то се е появило на бял свят.

Бебето е взимало лекарства до година и половина, а след това лекарите са загубили контакт с него. Преди десет месеца обаче родителите отново са се появили и докторите открили, че в тялото на момиченцето изглежда вече няма активна инфекция. Въпреки това приемът на лекарства е подновен.

В случая с лосанжелиското бебе, докторите подчертават, че казусът не е съвсем сигурен заради продължения прием на медикаменти.

Въпреки предпазливата формулировка на изказването им дали бебето е оздравяло, медиците са на мнение, че има надежда това да е точно така.

Източник: в. „Дейли мейлСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Пандемията промени правилата на пътуване, а всяка държава има свои изисквания, според които приема туристи. Опитите на ЕС да уеднакви процеса донякъде са успешни, но различните страни продължават да разделят държавите […]

 

В област Варна доходите на човек са с 25% по-ниски от тези в София, показват данни на НСИ. В столицата средният […]

 

На изборите ще бъдат осигурени 1500 допълнителни машини за гласуване, за да се спазят изискванията на Изборния кодекс.

Този ангажимент пое публично […]

 
 

към началото