твоята гледна точка
„Чисти ръце“ стартира по 8-ми март. Бареков игнорира Атака
Автор: Standartnews.com, добавено на 27.02.2014 година, в категории: HotNews, Коментари (6)

До 10 дни законът „Чисти ръце“ ще влезе в парламента. Това обяви във Варна лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков и призова всички партийни шефове да покажат доходите си и да излязат на светло. Операция „Чисти ръце“ и законопроектът предвиждат бърз план за излизане от политическата криза. Новите текстове ще бъдат внесени в деловодството на Народното събрание от депутатите, които преминаха към „България без цензура“ – Румен Йончев, Светлин Танчев и Красимир Стефанов. Законът предвижда да се направи 5-членна комисия, подобна на тази по досиетата. „Задължително условие е този орган да е избран с 2/3 парламентарно мнозинство, а след неговото сформиране заедно с ДАНС и НАП да се направи проверка на имуществото на всички политици на прехода – председатели на НС, министър-председатели, президенти, вицепремиери, министри, председатели на парламентарни групи, областни управители и кметове“, каза Бареков. „Това е шанс да отидем изчистени на следващите парламентарни избори и да сложим край на цирка, който отврати българските избиратели“, коментира лидерът на „България без цензура“.

 

Бареков припомни, че вече е подписал декларация и го проверяват по реда, по който той иска разследване на всички останали. „Оттук нататък се делим на чисти и мръсни“, заключи Бареков. Той подчерта, че своя план за излизане от политическата криза предлага на всички партии в парламента без хората на Волен Сидеров. „Казвам без тях, защото след нашето влизане никой няма да разчита на гласовете на една ксенофобска партия, която на практика орезили страната ни пред ЕС и нашите партньори от НАТО“, мотивира се Бареков.Споделете текущата публикация:

6 Коментари до сега

 • Ванчо:

  Имаме нужда от тази операция!


 • Данаил:

  Време е България да осъмне с чисти ръце, стига вече кражби от народа, нали депутатите са там уж за да работят за България а не само за себе си но така като гледам само Бареков се интересува и се старае да направи нещо за обикновеният човек а къде са другите или те са прекалено заети да обикалят Париж с държавни пари от нашите данъци ???


 • Иво:

  За да възстановим държавността трябва да започнем от реконструкцията на политическата система. Така трябва да гледаме на Съюз „Чисти ръце“. Идеята не е нова, но дойде време чистите в политиката да поискат тази операция. Ние сме антивирусното лекарство, инжектирано в парламента. Непреодолим фактор сме и няма как без нас да се правят каквито и да е политики в следващия парламент. Имаме само едно условие – да си проведем операцията „Чисти ръце“.


 • Янко:

  1. Политическа лустрация за създателите и членовете на криминални групировки.

  2. Без членове на ДС, доказани като кредитни милионери от преди банковата криза 1996-1997г.

  3. Без партии, които са били в управлението на държавата, освен ако не са освободили от своите ръководни постове бивши премиери, министри и зам.-министри

  4. Подкрепа чрез бюджета и специални законодателни разпоредби за МВР, Българската армия и ДАНС. Увеличаване на личния състав, режийните и социалните придобивки, както и даване на статут на неприкосновеност. Пряк избор на полицейски шефове и началници на РПУ-та.

  5. Деполитизация в НАП, ръководствата на болници, училища и други висши административни органи и длъжности, както и Областни управи и Общини.

  6. Пряк избор на районни и градски съдии и прокурори. Даване на подкрепа на Главния прокурор, при ясно зададени параметри и поети от негова страна ангажименти, за бързо стартиране и приключване на проверките по сигнали срещу висши политици от Прехода. Без политизация във Висшата съдебна власт.

  7. Отпадане на банковата тайна за политиците. При влизане във властта всеки политик е длъжен да даде своето съгласие за специализирани проверки от ДАНС и НАП на неговите доходи, начина му на живот, роднини по права линия и съребрена до четвърта степен. Както и проверка на всички възможни имотни и приятелски свързаности. Отпадане на банковата тайна за действащите в момента политици във властта.

  8. Отказ от партийни субсидии.

  9. Политиците да се откажат доброволно от участие в офшорни дружества и да ги осветят преди това пред обществото, ако са регистрирали такива.

  10. Лустрация за политици с две или повече прокурорски обвинения до тяхното отпадане.


 • Радо:

  Само така ще стане ясно, колко са честни и почтени политиците. Ако се приеме „Чисти ръце“ може и да има бъдеще за България!


 • Илия:

  Депутатите ще гласуват ли за въвеждането на Чисти ръце или ще си направят пас?


Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Българска народна банка обяви на официалната си страница 3,80 на сто основен лихвен процент (ОЛП – проста годишна лихва), считано от […]

 
Властта

При засилено присъствие на кметове от Варненска област ще работят в новия си мандат ръководните органи на Националното сдружение на общините […]

 
Здраве и красота

Трима от четирима възрастни днес водят заседнал начин на живот според усреднените данни на СЗО. Българската действителност показва същото. У нас […]

 
Жълто

Мъжкото царство на Миранда Кер продължава да расте с пълна сила, карайки я да се чувства една от най-защитените жени в […]

 
 

към началото