твоята гледна точка
По-добре лавандула отколкото антидепресанти
Автор Vnews, добавено на 26.02.2014 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Науката все по-често търси алтернативни методи за лечение на здравословни проблеми. Понякога без антибиотици и хапчета (често с много странични ефекти или водещи до пристрастяване) не може да се мине, друг път пък има по-лесни и по-безвредни решения.

Ново изследване показва, че вместо антидепресанти, може да вземате „лекарство“ (silexan), базирано на растението лавандула. В проучването, направено от университет във Виена, са взели участие 500 души, които са били диагностицирани с „тревожно разстройство“. В продължение на десет седмици, част от тях са получавали лекарството от лавандула, друга част – антидепресанти, а трета плацебо.

Според резултатите: взимащите лавандула са намалили тревожността си с 14.1 точки, тези с антидепресантите – с 11.3. точки, а групата, приемала плацебо – с 9.5 точки.

Учените смятат, че лавандулата има ефект върху химикалите в мозъка, които отключват чувството на тревожност. Приемайки под някаква форма растението, със сигурност хората ще се сблъскат с минимално количество странични ефекти.

Лекарство предотвратява колостомия (хирургична процедура, при която част от дебелото черво се извежда на предната коремна стена, временно или окончателно)

Лекарство, наречено тиопурин, значително намалява нуждата от операция при пациенти, страдащи от остро възпаление на червата, се казва в ново изследване. Близо 5000 пациенти с подобни заболявания са приемали лекарството и са наблюдавани известен период от време. Според резултатите – тиопуринът намалява нуждата от операция с около 40 %.

Лента облекчава симптомите на т. нар. „тенис лакът“, показва скорошно проучване. Това състояние засяга най-често хората на възраст между 35-50 г., като причинява болка и свръхчувствителност, в резултат на микроскопско нараняване на сухожилието.

До момента заболяването се лекува чрез ултразвук, противовъзпалителни таблетки и хирургическа операция.

Новата техника използва четири парчета самозалепваща се лента с дължина около 10 см и широчина – 3.8 см. Двете страни на лакътя се увиват във формата на диамант.

Учените от Университета на медицинските науки в Иран твърдят, че болката моментално намалява наполовина и силата на захвата се увеличава с около 5.5 кг. Смята се, че лентата променя начина, по който се държат рецепторите за болка.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Горива от руски нефт в България вече няма да се произвеждат. Вносът на суровината от Москва спира от днес, след като депутатите предсрочно прекратиха дерогацията, която ЕК бе дала на страната […]

 

Мобилните шофьорски книжки, самооценката на годността за шофиране и по-добрата осведоменост за пешеходците са някои от промените в правилата на ЕС […]

 

Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да вдигаме данъци. Това каза министърът на финансите Асен Василев по време […]

 
 

към началото