твоята гледна точка
Млади социалисти скочиха срещу свой депутат
Автор Vnews, добавено на 26.02.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

 

Млади социалисти от район „Одесос“ във Варна скочиха на депутата от БСПС Борислав Гуцанов, който доскоро бе и партиейн лидер на градската организация в морския град. В писмо до медите те алармираха, че са готови да напуснат БСП заради действията му. Младите социалисти не желаели някой „да ги асоциира с непочтения и неморален облик на Борислав Гуцанов“.

Ето и пълният текст на писмото: 

Възмутени сме от депутата Борислав Гуцанов, който опорочи избора на нов председател на Младежкото обединение на БСП във варненския район „Одесос“. Този човек, който е тотално дискредитиран сред варненци, за пореден път доказа истинската си същност – да постига целите си с лъжи и манипулации. Борислав Гуцанов направи така, че над 50 млади социалисти не бяха допуснати в нарочно избраното за събрание малко помещение, под предтекст, че няма места.

В помещението бяха заели места хора, далеч прехвърлили младежка възраст, както и социалисти от областта, които няма как да членуват в район „Одесос“. На събранието присъстваше приближената до Гуцанов – Светла Такева, която наскоро бе назначена за началник на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“ към МО във Варна. Тя бе представена за координатор на Младежкото обединение на БСП-Варна – партиен пост, напълно несъвместим със заеманата от нея длъжност, съгласно Закона за държавния служител и Закона за отбраната и въоръжените сили.

Борислав Гуцанов не само препятстваше членовете на Младежкото обединение да влязат в залата, но и в изблик на истерия открито заплашваше със саморазправа част от тях, в присъствието на много свидетели.
В крайна сметка Гуцанов постигна режисираната „победа“ на неговия фаворит за поста – Павел Раличков, син на друг негов фаворит – градският председател на БСП д-р Лидия Петкова.

Изразявайки силното си възмущение от тази нагла манипулация и погазване на устава на БСП, настояваме ръководството на партията да се разграничи от действията на Гуцанов и да се свика ново, легитимно събрание. В противен случай заявяваме готовността си да напуснем редиците на БСП, защото не искаме някой да ни оприличава и асоциира с непочтения и неморален облик на едно от знаковите имена на партията във Варна – това на Борислав Гуцанов.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

След като стана ясно, че гърци купуват българско олио и с боя го „превръщат“ в зехтин, сега Интерпол съобщава, че проблемите идват и от Италия, и от Испания.

Маслиновата реколта е слаба, […]

 

Предстоят много екстремни явления, при това не отделни, а свързани във вериги – обилни валежи, продължителни суши и повече горещи вълни
За […]

 

Днес от запад валежите ще спират, след обяд и в югоизточните райони. В Източна България, с продължаващото понижение на температурите, дъждът […]

 
 

към началото