твоята гледна точка
Наплив за ясла – 111 заявления за час
Автор Vnews, добавено на 20.02.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Регистирането на нови заявления за прием в детските ясли на територията на община Варна започна ударно днес в 11 ч., през специализирания сайт за прием http://kg.varna.bg.

Първото подадено заявление за целодневен прием беше регистрирано минута по-късно, а за полудневен прием беше регистрирано в 11:08 ч.

За 30 минути електронно бяха регистрирани 78 заявления за целодневен прием, а към 12 ч.  – 111 заявление за целодневен прием.
В периода за пререгистрация бяха пререгистрани 1142 заявления за прием. Заедно с новите заявления, към 12 ч. на 20.02.2014г. има 1253 подадени заявления за участие в централизирано класиране за целодневен прием.

Входящият номер 10 000 за участие в класиране за целодневен прием беше регистриран в 11:49 ч.  Късметлията е малкият Йордан ***,  който ще получи  подарък от общинския филиал „Детски ясли“ .

Община Варна предлага все повече нови електронни услуги за гражданите. За първи път се предоставяелектроонна услуга за родителите, чиито деца подлежат на класиране за прием в детско заведение. Регистрацията на заявление през Интернет се извършва за по-малко от минута и родителят получава веднага своя входящ номер за участие в централизирано класиране за прием. Онлайн регистрацията на заявленията улеснява изключително много родителите, защото не е необходимо да посещават детска ясла и да носят документи.
Другата нова е-услуга към родителите е автоматичната проверка за задължения към дирекция „Местни данъци и такси“ – тя се извършва от служителите в детските ясли при записване на малчугана след класирането.

Първото класиране за целодневен прием ще бъде на 05.03.2014 г. при наличие на свободни места в детските ясли. В класирането ще участват всички пререгистрирани заявления, с входящи номер преди 01.12.2013 г., и всички нови регистрирани заявления, в които началните месец и година за участие в класиране са март 2014 г. или по-ранни.

Първото класиране за полудневен прием ще бъде на 10.03.2014 г. при наличие на свободни места в детските ясли. В класирането ще участват всички пререгистрирани заявления, с входящи номер преди 01.12.2013г. и всички нови регистрирани заявления, в които началните месец и година за участие в класиране са март 2014г. или по-ранни.

В края на 2013г. общинският съвет на Варна гласува новите правила за прием, които дават на родителите по-голяма яснота за процеса на класиране и по-голяма гъвкавост в избора на желани детски ясли. Отпадна районирането. Всеки родител може да избира ясли между всичките 12 в общината, независимо от района по местоживеене.
Промениха се и някои критерии и точките по тях. За да се стимулира събираемостта на местните данъци и такси, родителите без задължения получават 3 допълнителни точки. Най-голям брой точки получават деца, които са сираци и полусираци. По една точка се дава за работещ родител.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Глобалният икономически растеж се стабилизира след глобалните сътресения, сочи най-новият доклад на Световната банка.

Подобрение в глобалните перспективи се дължи най-вече на растежа за Съединените щати: сега се предполага, че БВП на […]

 

След топлия понеделник във вторник, 11 юни, е обявен жълт код за горещо време.

При екстремно високи температури от първа степен метеоролозите предупреждават […]

 

Изненадващо за социолозите, но не и за варненци, 7 партии влизат в следващото Народно събрание, сочат официалните данни от преброяването на […]

 
 

към началото