твоята гледна точка
Започва регистрация за прием в детските ясли
Автор Vnews, добавено на 19.02.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Регистрацията за прием в детските ясли във Варна започва на 20 февруари, четвъртък, от 11 ч. Съгласно нормативната уредба родителите могат да регистрират заявление за прием и да получат входящ номер по два начина  – на място във всяка детска ясла на територията на общината, и по електронен път – на сайта на община Варна – www.varna.bg, в раздел „Онлайн услуги” – „Прием в детските заведения” – „Прием в детски ясли”. Там в разделите „Целодневен прием” и „Полудневен прием”,  се ползва меню „Регистрация“, „Онлайн регистрация“ .

 

При успешно подадени данни се получава входящ номер и парола за потребителски профил. За да електронно регистриране на заявление за прием е необходимо да бъдат изпълнени едновременно следните условия:

1. Заявителят (родител/настойник) да има ЕГН, постоянен или настоящ адрес в община Варна и да фигурира в Локална база “Население” на общината.

2. Детето, подлежащо на класиране, трябва да е с минимална възраст – навършени три месеца в момента на регистрация. Максималната възраст, до която се допуска регистрация на заявление, е навършени 35 месеца в момента на подаване на документите.

3. Детето, подлежащо на класиране, трябва да има ЕГН, постоянен или настоящ адрес в община Варна, и да фигурира в Локална база “Население” на общината.

4. За детето да няма вече регистриран входящ номер за участие в класиране.

5. Детето да не е записано и да не посещава детска ясла.

6. За едно дете в яслена възраст може да се регистрират едновременно два входящи номера – един за кандидатстване за целодневен прием, и един – за полудневен. Ако детето е класирано за целодневен прием, то не може да получи входящ номер за полудневен прием.

Пояснения:

П1: Ако заявителят (родител/настойник) няма ЕГН, а ЛНЧ, може да изтегли заявление за прием от специализирания сайт за приема, да го попълни и регистрира на място в която и да е детска ясла на територията на общината.

П2: Ако детето няма ЕГН, а ЛНЧ, заявителят не може да регистрира заявление през Интернет, но може да изтегли заявление за прием от специализирания сайт за приема, да го попълни и регистрира на място в която и да е детска ясла на общината, независимо дали кандидатствате за нея или за някоя друга.

П3: Ако заявителят или детето, подлежащо на класиране, нямат постоянен или настоящ адрес в община Варна, е необходимо да регистрират такъв, за да могат да участват в централизирано класиране за прием.

П4: Заявление за участие в класиране може да се регистрира както по електронен път през Интернет, така и на място в което и да е детско заведение. Двата начина на регистрация са равнопоставени.

Внимание! Заявител може да бъде само родител или официален настойник. При записване на детето в детското заведение се извършва документална проверка за валидност на заявените данни и при открито несъвпадение детето се декласира и няма да бъде прието в детското заведение. То може да участва в следващи класирания с ново заявление и нов входящ номер.

Всички избрани критерии трябва да са актуални към момента на класиране. При потвърждаване на приема се извършва документална проверка за актуалност. При установено/и несъответствие/я детето се декласира и няма да бъде записано в детското заведение. То може да участва в следващи класирания с ново заявление и нов входящ номер. Проверката за липса на изискуеми данъчни задължения се извършва служебно при записване на детето.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Юни е месецът, в който дневните температури често минават 30-градусовата бариера. Според климатичните модели, средната месечна температура ще бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 24 и […]

 

Трябва да подготвим летните дрехи. Сега е само началото на затоплянето. От петък ще се затопли още повече, а до 10-и […]

 

В началото на летния сезон – колко ще ни струва сянката на плажа? Цените ще са по-високи, а според концесионерите причината […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото