твоята гледна точка
Въвеждат временна организация на движението по бул. „Цар Освободител“
Автор Vnews, добавено на 17.02.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Във връзка с основен ремонт на бул.”Цар Освободител” в участъка от бул.“Княз Борис I“ до ул.”Отец Паисий”, от 19.02.2014 /сряда/, по участъци ще бъде въведена временна организация и безопасност на движението.

Първият участък, по който ще се изпълняват строително-монтажните работи е между бул.”Княз Борис I” и бул.”Осми Приморски полк”, като ще бъде затворено за преминаване лявото платно /от страната на Младежки дом/. Движението ще бъде насочено за двупосочно разминаване в дясното платно на участъка. За маршрутите на градския транспорт няма да има промяна, спирките ще се обслужват.

От днес започна подмяна на ВиК мрежата по булеварда. Обновяването на подземната инфраструктура предхожда цялостния ремонт на булеварда, предвиден в новия бюджет на морската столица. За целта са заложени около 2,6 млн. лв. – за участъка от бул. „Княз Борис I“ до ул. „Отец Паисий“.

Пълната рехабилитация на основните булеварди бе част от предизборната програма на кмета Иван Портних. След ремонта на бул. „Владислав“ и „Сливница“ пред финал е и обновяването на ул. „Брегалница“. В момента улицата все още е на биндер, предстои окончателно полагане на последния слой асфалт.

От днес започна и ремонта на дупките в пътната настилка,отворени след снега. По списъци, изготвени от районните администрации, е направен график за работа, като максималния срок за приключване на ремонтите е месец. Ще бъдат обработени най-тежките участъци, с дълбоки ями, които възпрепятстват нормалното движение на МПС-та. Подадените терени, нуждаещи се от спешен ремонт, са с обща площ 1960 кв.м. на обща стойност около 114 109 лв. В цената влиза почистване, полагане на изравнителни пласт и на два слоя асфалт.

Заявките по райони са:

„Младост” с 650 кв.м. (фирма-изпълнител ДЗЗД „Варнастрой 2012“).

„Приморски” ще бъдат ремонтирани 370 кв.м. („Хидрострой“ АД),

„Аспарухово” – 360 кв.м. (ДЗЗД“ Зебра-Варна“),

„Владислав Варненчик” – 350 кв.м.( „Инжстройинженеринг“ ЕООД ),

„Одесос” – 230 кв.м.( ДЗЗД“Обединение АБ Варна“).

Контрол върху качеството на изпълнение ще осъществяват представители на ОП „Инвестиционна политика” и районните администрации.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Днес е една от четирите Задушници – Черешова. Всяка година този празник се пада в съботния ден пред Петдесетница (50 дни след Великден).

Тъй като тази година Петдесетница е на 23 юни, […]

 

Точно в 23,50 ч българско време, на 20 юни официално започна астрономическото лято. Това се отнася за лятото в северното полукълбо. […]

 

България значително закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост. Това се посочва в доклада на Брюксел, който прави анализ […]

 
 

към началото