твоята гледна точка
Малка графика в Le Papillon
Автор: Морето.нет, добавено на 13.02.2014 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

За седми пореден път галерия Le Papillon във Варна ще бъде домакин на изложба графика малък формат и екслибрис. В настоящето седмо издание имаме удоволствието да ви представим творби на водещи български и руски автори, с отличителен стил, добре познати по света, отличавани с много награди от форуми на графиката. Ще видим прекрасни високопрофесионално изпълнени графики в техниките: офорт, литография, суха игла, мецотинто, акватинта, гравюра върху дърво, гравюра върху стомана.
Това са художниците, чийто произведения ще представи галерията: Елена Вутова, Жени Кателиева, Ива Цанкова, Петър Великов, Роберт Баръмов, Христо Керин, Христо Найденов, Юлиян Йорданов, Владимир Зуев, Владислав Квартални, Давид Бекер, Константин Калинович, Константин Антюхин, Лембит Льомус, Наталия Чернишова, Николай Батаков, Олег Денисенко, Петър Августович, Роман Романишин, Сергей Тюканов, Юрий Яковленко.
Хубавата сбирка от стойностни графики включени в експозицията със сигурност ще предизвика и задоволи любопитството на най-ревностните и взискателни почитатели на това изкуство във Варна, където графиката има дългогодишни традиции. Една от мисиите на галерията е да развива пазара на изкуството у нас, като стимулира колекционерството и интереса към изобразителното изкуство в местен и световен мащаб. Затова отговаряме на интереса на колекционерите към творби от световни имена. Освен с богато разнообразие от произведения, представеното притежава онова особено обаяние, присъщо единствено на графичната миниатюра. Съчетала в себе си изтънченост и артистичност, тази специфична форма на графиката, въплъщава послания и достойнства, които я превръщат в желано и постижимо изкушение за всички ценители, подвластни на красивото. Всяка една графика или рисунка ни подтиква към дълбоки размишления поради дълбокия изказ на фините линии, загатнатите сюжети и символни послания. Всяка графика е уникално произведение на изкуството независимо, че се създава като подписан и номериран тираж. Техническият термин за това е единична графика. Оригиналната графика обикновено се създава в ограничен брой отпечатъци.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Все повече и все по-качествено. И най-важното – предимно в родината. Това са май отличителните черти на родния туризъм, поне ако се съди по данните на НСИ за похарченото при пътувания […]

 

Като основни предизвикателства посочват образованието и здравеопазването у нас – непосилни такси за университетите и джипита само при платени здравни вноски

Бомбардирани […]

 

До 15-20 градуса за уикенда, вятърът почва да топи снега на скиорите

 

Метеорологичната пролет тези дни изпреварва астрономическата, която ще настъпи чак на 20 март. Температурите […]

 
 

към началото