твоята гледна точка
Ще познаеш своя човек по…целувката
Автор Vnews, добавено на 28.01.2014 година, в категории: Любопитно, Коментари (0)

Забравете ровенето из сайтовете за запознанства и социалните мрежи и анализирането на профилите на хората в търсене на идеалния партньор. Начинът да го намерите е като излизате на срещи и се целувате, колкото е възможно повече, казва експертът по връзките Трейси Кокс.

„Филематология“ е науката на целуването и тя може да ви подскаже по различни начини коя е вашата подходяща половинка.

Целувката представлява съвкупност от вкус, аромат, звуци и допир, които дават сигнали на тялото и мозъка, за да ви каже той дали иска да повтори изживяването. Дамите са привлечени от мъже с различна имунна система от тяхната и подсъзнателно я откриват по миризмата по време на целувка, пише Daily Mail.

Ако ДНК-то на другия не е „правилното“, невроните изпращат сигнала „Стой далече!“. Може и логично да не разбирате защо изведнъж не искате да виждате човека, по когото сте копнеели месеци, но природата си казва своето.

Американско изследване на 1000 студенти показва, че 59 % от мъжете и 66 % от жените вече не са привлечени към конкретен човек, след като са го целунали за пръв път.

Не само биологията обаче има значение дали ще харесаме целувката. Техниките при този акт също са от значение. Има хора, които обичат да „лигавят“ по време на целувката, други пък изобщо не използват езика си, трети го завират в гърлото на партньора и т. н. Не забравяйте, че ако целувката не е „добра“, то желанието за нещо повече ще изчезне веднага.

Добрата новина е, че винаги може да започнете да се целувате като професионалист в тази област. Ето и какви съвети дава Трейси Кокс:

  • Отпуснете челюстта си. Омекотете устните (ако трябва дори ги навлажнете) и наклонете глава на една страна. Ако сте нервни, хванете с длани лицето на другия или нежно докоснете брадичката му/ѝ, за да разбере какво смятате да направите и да избегнете сблъсъка на лицата или зъбите си.
  • Бъдете наясно, но без да се паникьосвате, че докато се целувате, партньорът ви си представя какво правите с устата си и по други части на тялото му/ѝ. Така че с целувката вие трябва да демонстрирате стила си – палав,
  • нежен, секси закачлив, страстен, романтичен и т. н. Хубаво е да смесвате и от двете – нежно и бавно и бурно и по-агресивно.
  • Като общо правило, но не съвсем задължително, е да започнете по-бавно и след това постепенно целувката да стане по-агресивна.
  • Не си вкарвайте езика веднага в устата на другия. Той започва да действа, когато целувката стане по-интензивна. Може с език да проследите извивката на устните му/ѝ и леко да захапете долната устна на партньора. Това действа доста възбуждащо.
  • Отворете по-широко устните си и с върха на езика си (не с целия) докоснете нежно езика на другия или разучете вътрешната страна на неговите устни. Ако партньорът ви също вкара езика си в действие, това е знак, че сексуалната температура се покачва.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Православната църква почита днес паметта на св. Николай Мирликийски Чудотворец. Днешния празник народът нарича Никулден.

Св. Николай е покровител на моряците и рибарите и банкерите.

Николай Мирликийски е роден през III в. в […]

 

А преди 9-и клас ще има национални входни равнища по български, математика и природни науки
Задачите във външното оценяване за 10-и клас ще бъдат променени още от 2024 […]

 

Нов анализ на учените от Climate Central показва какво ще се случи със света, ако глобалната температура продължи да се покачва. […]

 
 

към началото