твоята гледна точка
Китайски оракул: Сбогом, Змия, иде Конят! Край на заговорите
Автор Vnews, добавено на 25.01.2014 година, в категории: Трето око, Коментари (0)

През 2014-а много неща, които останаха скрити през мистериозната  Година на Змията, ще излязат наяве и ще има доста изненади, свързани с близкото минало. Край на задкулисните планове и непочтените заговори – нещата вече ще се наричат с истинските им имена.

С потрес мнозина ще установят, че това, което са възприемали по един начин през 2013 г., създава точно обратното впечатление през 2014 г. Умни планове, замислени миналата година, ще бъдат завършени сега. Настъпва време, в което няма да се действа “отвътре” и скришом от другите, а на ярка светлина – за добро или за лошо. Годината на Дървения кон започва на 31 януари. В света на суровата действителност нещата ще останат трудни, както през последните две години.

Но Конят ще донесе добра воля, любов и искрена солидарност, така че проблемите ще се понасят по-леко.
А накрая, когато месеците си вървят, а нещата не се оправят, Дървеният кон ще извади лошия си нрав и инат.

Конфликтите и войните по света ще се ожесточат, тъй като Конят има войнствена жила, която ще се прояви. Хубаво ще е това да не се сбъдне, но в китайския хороскоп отиващата си Година на Змията е смятана за затишие пред буря и крехко примирие, което предхожда ужасна война.

Бунтарският дух на Коня, който въстава срещу потисниците, е една от най-свежите нови тенденции. В последните години това не стоеше на преден план – Заекът (2011) предпочиташе дипломацията, Драконът (2012) търсеше хармония и разбирателство, а Змията (2013) е майсторка да мине незабелязана.

Конят е съвсем различен. Има голяма уста, понякога прекалено, и колкото по-голяма несправедливост вижда, толкова по-силно скача срещу нея. Надарен е със сарказъм и силно чувство за хумор, което изважда от релси врага и привлича вниманието на околните. За да бъде в унисон с годината му, човек не бива да си мълчи и да извръща глава настрани, а смело да се бори.

През Годината на Коня лесно се прекалява и се правят тежки грешки в изчисленията. Докато при Змията имаше мятане на примки и повече или по-малко контролирани провокации, Конят кара властващите да прескачат браздата, без да го осъзнават.
Отнесено към конфликтите, това може да тласне някои към безумни действия… През този период лесно ще се губят документи и ще се действа импулсивно.

В изкуствата и развлеченията ще се появят нови стойностни тенденции с известен бунтарски и протестен стил. Не един певец, актьор и спортист ще застанат на страната
на потиснатите  и ще скочат срещу тираниите. Но за всеки случай тези храбреци трябват да си подготвят план Б за измъкване от врага. Конят е смел и понякога изпада в грешката да се бие с голи гърди, без да мисли за възможно стратегическо отстъпление навреме. Затова трябва да се внимава – много неща могат да се постигнат не в стил камикадзе, а просто като се използва главата.

Но не всичко ще е войни, кризи и конфликти. Конят може да е груб, но е благородно животно. Ще процъфтяват благотворителни и солидарни каузи. Ще се осъществи реален напредък в техниката и медицината, по който се е работело от известно време, но именно през 2014 г. постиженията стават достояние на обществеността.

От друга страна промените често ще съдържат прекомерен оптимизъм или фантазия и ще бъдат подкрепяни от хора, залитащи към утопията. В Годината на Коня трябва да се полагат усилия за обективност и прагматизъм особено когато става въпрос за вземането на важни решения. И да се внимава за подвеждащи реклами и сензационни твърдения, тъй като ще е много лесно изгубването във фантазии, без да се стига доникъде.

Дървеният кон носи много въображение и артистичен талант. За него са изключително важни сантименталните въпроси и човешките отношения, може да се каже, че е хуманист.
Годината е особено подходяща за търсене и намиране на голямата любов. Също и за разгаряне на чувствата и задълбочаване на връзките.

Важно е хората да се опитат да се групират с единомишленици и да работят в екип. Това може да се изрази и като укрепване на отношенията в семейството или със стари приятели. Каквото и да е, времето изисква обединяване на хората за общ напредък. Ако някой опитва да прави всичко като единак, няма да стигне далеч. В години като на Змията този подход действа, но при Коня носи проблеми – изолиране и затъване в нереален свят.

Настъпва времето на смелите, тръгнали на лов за хубави неща и истината. Конят цени честността и искреността и възнаграждава онези, които проявяват тези качества в неговото царство.

Ключът към успеха зависи също от усилената работа и постоянството. Това се удава много добре на Коня, който така постига целите си. Но често хората наоколо се взират само в победите му и пропускат огромните усилия, които е положил, за да стигне до трофея. Както е казал и народът: Добрият кон сам си изкарва зобта.

Творчеството процъфтява в Годината на Дървения кон. Ако животът ви е запратил по скучните пътища на работата в офис или в сивия град, 2014-а дава възможност да го промените.

Започнете лека-полека с отдих на открито, за да направите скока догодина с Дървената коза, която ще ви качи на планината. Но преди това да кажем сбогом на Водната змия и да се метнем на галопиращия Кон. Приятна езда през 2014 година!Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Мрачно време ни очаква днес. Порои застигат 8 области в страната. Жълт код за обилни валежи е обявен за днес, 22 май, в областите Монтана, Враца, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград […]

 

Днес е голям празник. Денят на нестинарите! На 21 май църквата почита Светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е в […]

 

Над западната половина от страната днес облачността ще е предимно значителна, след обяд – купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи […]

 
 

към началото