твоята гледна точка
Проект гарантира 30 години без водни аварии в Аксаково
Автор Vnews, добавено на 21.01.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Аксаково е на път да изпрати в историята авариите на водопроводи и в следващите 30 години жителите на общината да нямат проблеми с водоснабдяването и канализацията. Всичко това е възможно, благодарение на проекта  „Подобряване на градската инфраструктура за питейни и отпадъчни води”, финансиран по ОП „Околна среда” на стойност над 13 млн. лв.

Срокът на изпълнение на проекта е 30 месеца, но благодарение на меката зима общинската администрация очаква строителните работи и преасфалтирането след тях да приключат още през лятото, каза кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов.
В момента повече от 40 процента от ВиК-мрежата на Аксаково вече е подменена.
Реалното строителство по проекта започна през септември 2013 година. В 13-те милиона лева е предвидено изграждане на нова канализация, подмяна на старите водопроводни и канализационни съоръжения и изграждане на мрежа за отвеждане на дъждовните води.

Неудобствата от разкопаванията и промяната в движението, което те налагат, се надяваме да приключат още в средата на лятото, каза ръководителят на проекта инж. Красимира Дянкова.

Целта ни е Аксаково да реши ВиК проблемите си поне за следващите 30 години, потвърди кметът на общината инж. Атанас Стоилов. Канализационната мрежа се подменя с тръби с по-голям диаметър с оглед разрастването на града. По последни данни община Аксаково е втората по брой жители след Варна в рамките на областта, похвали се кметът Стоилов.
В момента общината работи по европроекти за 49 млн. лв, при бюджет от 8 млн. лв. В петък кметът на Аксаково ще депозира при областния управител два проекта за приоритето държавно финансиране – първият е за укрепване на корпуса на депото за боклук във Въглен, а вторият – за рехабилитация на пътя Албена – Климентово – Кантарджиево.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Изпълнителният директор на Световната продоволствена програма (WFP) на ООН Дейвид Бийзли предупреждава, че войната в Украйна е създала „безпрецедентна криза“ от ескалиращи цени на храните, които са предизвикали протести, предаде Асошиейтед […]

 

Възможно най-бързо трябва да прекратим зависимостта си от вноса на руски горива и съм дълбоко убедена, че можем. Това заяви председателят […]

 

Конституционният съд допусна искането на главния прокурор
ВСС трябва да реши дали спира процедурите

Конституционният съд (КС) допусна за разглеждане искането на главния […]

 
 

към началото