твоята гледна точка
Неделчо Михайлов със 7 задачи за 2014-а
Автор Vnews, добавено на 20.01.2014 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Кметът на „Владиславово“, Неделчо Михайлов, публикува във Фейсбук страницата си основните неща, към които ще бъдат насочени усилията му за подобряване на структурата на района през 2014 година.

Ето и изявлението му:

„Уважаеми съграждани, преди всичко бих искал хубавите новини от района да са повече. Във времето, в което живеем, изобилието от негативизъм и неприятности, прави всяка добра новина още по-ценна. През 2014 година основните ми усилия като кмет на район „Владислав Варнечик” ще бъдат в няколко основни направления :

Приключване на сериозните обекти, започнати от началото на мандата:

– Параклисът „Свети Мина”

– Стадион „Варненчик”

По силата на обстоятелствата и двата обекта се реализират с изключително наши усилия.

Желанието ми е на празникът на района – 21 май 2014 Негово Високопреосвещенство Митрополит Йоан да освети храмът, създаден с толкова много усилия и любов. Закъснението от тази дата не е опция за мен.

Същото намерение имам и за районният стадион – до пролетта, това спортно съоръжение трябва да придобие своя завършен вид и да се ползва , както от детската школа и детския отбор на ФК „Варненчик”, така и от всички наши съграждани, подчертавам напълно безплатно.

Планирам освен футболния терен и игрището за плажен волейбол, да създадем и игрище за плажен футбол или тенис корт.

Предстои също така началото на ремонта на спортната зала в близост до стадиона и превръщането и в боксова зала и зала за фитнес.

Модернизация и завършване на благоустройството на районния парк.

Тази природна даденост не е използвана достатъчно.

С наши усилия и надявам се, с помощта на общината районният парк тази година трябва да придобие своя завършен и приветлив вид и да се превърне в любимо място за почивка и спорт.

Като казвам второто – спорт, имам предвид намерението ми асфалтираните площади в парка да се превърнат в изкуствени терени за спорт.

В крайна смета, районът ни е единственият без изкуствени терени за спорт!

Оптимизация на благоустройствените мероприятия и ремонтите дейности.

Районът ни е разполага с огромен брой тревни площи .

Някои от тях, особено големите терени са частни, вследствие на реституцията.

Усилията относно косенето на площите на района през изминалата година оценявам като недостатъчни.

Да са надяваме, че фирмата, която ще спечели обществената поръчка относно озеленителните мероприятия, вкл. и косенето ще бъде по – компетентна и под мой контрол и ръководство районът ще изглежда както бих искал аз.

И както бихме искали всички всъщност.

Ще продължим с усилията и самостоятелно и за собствена сметка да извършваме ремонти по уличната мрежа, тротоарите и бордюрите в района.

Бъдещето на бул „3 март” – въпрос, който живо интересува както мен,така и всички жители на района, зависи от бързината, с която ще се реализира високоскоростната отсечка, която включва точно и участъка от булеварда, касаещ нашия район.

– Болният въпрос с детските площадки.

Не съм се отказал от намерението си със собствени сили да реновираме стари и негодни площадки.

Ще чакаме обаче и чувствителна помощ от общината в този ресор.

С обши усилия – мои и на общината мисля, че през тази календарна година ще настъпи чувствителна промяна в изгледа на повечето от тях.

– Лично желание ми е в най-скоро време тротоарът между „Кауфланд“ и „Джъмбо“ да бъде факт. Заложил съм го като приоритет още в началото на годината.

– Засилен контрол по отношението на осветлението.

Проблем сега, освен регулярните повреди на лампи имаме в 4-ти микрорайон, около 406 блок, както и на бул. „Константин и Фружин.” Пред седмицата, която предстои повредите ще бъдат отстранени.

– Чистота

Ще продължим традицията, поне по моята преценка район „Владислав Варненчик” да бъде най–чистият район в общината.

Заслуга най-вече има фирмата, която чисти района.

Доброто взаимодействие е от първостепенно значение.

Като добър знак за годината възприемам това, че фирмата – за своя сметка, разбира се, закупи 15 нови машини, с които надявам се, процесът на почистване ще е още по – добър.

Контрол по незаконното строителство

Акцията, подета в края на миналата година, макар и „ловко” забавена от проверените с няколко месеца, ще продължи по процедура и в срок. Компромиси няма да има за нарушителите.

Време е да обърнем внимание и на селищните образувания в района. Благоустроителните мероприятия касаещи „Ментеше” – там има проблем с водопровода и включването на нови членове, както и наличието на строително сметище в дерето, „Балъм дере” – там инициирахме процедура – за създаване на план за улична регулация ще продължат.

Опазване на обществения ред

С цената на много усилия от различен вид и характер „позаглушихме” циганските сватби.Този процес ще продължи и през тази година с пълна сила. Не може доброто настроение на шепа хора да влияе на настроението на целия район и това няма да се толерира.

Същевременно, набелязали сме мерки, нетрадиционни, бих ги нарекъл за приключване на безобразието с изсичането на горската маса в гората на района. Горското стопанство, чията собственост е горския масив би трябвало да се замисли, дали точно ние трябва да свършим това…

Оптимизация по отношение на административното обслужване

Крайно време е някои от работещите в районното кметство да свикнат да приемат идеята, че те служат на гражданите, а не обратното.

На който не му харесва тази идея, зад която аз заставам, е свободен да си ходи.

Няма да се поколебая, както е било досега, да се разделя с всеки, който не споделя вижданията ми по отношение на обслужването на гражданите. Разделихме се с доста хора по тази причина. И ще продължим да се разделяме. Абонирани и пожизнени работни места в кметство „Владислав Варненчик” няма.

Два големи проекта ще имат началото си през 2014 година

Едното е започване на процедура, за отреждане на терен за изграждане на църква в „Кайсиева градина”.

Второто е първи процедурни стъпки за конкурсно начало за започване на жилищно строителство. Районът ни е млад, с много млади семейства и перспективен. Общинският жилищен фонд очевидно не е достатъчен.

Затова моето желание е, където е възможно, общината да проведе конкурси за строеж на т. нар. „пломби”. Терените, на които е възможно това са общо 16 та брой. Реализацията на този проект ще даде възможност на много млади семейства да намерят своя дом.

Във всеки случай, трябва да го кажа : Районът е в дълг към 2 и 4 МИКРОРАЙОНИ! И това не е от вчера. Пренебрегвани във времето, изоставането им по отношение на развитие, инфраструктура и благоустройство вече е сериозно. Време е и то точно сега тази несправедливост да бъде прекратена.

При всички случаи има и недоволни от управлението на района.

Обратното би било ненормално и дори обезпокоително.

Със сигурност има и слабости в този текст, който няма официален характер, но дава светлина по отношение на посоките на усилия и развитие.

Текстът е отворен за предложения, аргументирани критики и идеи.

В това силно политизарано време на безсмислена партизанщина и крясъци ще се опитам да свърша малко работа.

С ваша помощ.

Напред и Бог да е с нас! „Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Мистерията около египетските пирамиди е толкова дълбока, че археолозите и учените си блъскат главите с нея от хиляди години.

Хората са изказвали теории за това как са събрали човешка сила, за да […]

 

Категоричен лидер на предстоящия вот се очертава ГЕРБ, която води с 10,5% пред ППДБ на – 26,6 срещу 16,1 процента. Това […]

 

Голяма промяна с времето. Валежите спират и температурите се повишават.

Днес превалявания ще има само на отделни места, а в следобедните часове […]

 
 

към началото