твоята гледна точка
Морската и градината в Аспарухово с паркоустройствени планове
Автор Vnews, добавено на 15.01.2014 година, в категории: Вести, Коментари (1)

Процедура по избор на изпълнител на паркоустройствения план на Морската градина тече в момента.  До четвъртък, 16 януари, е срокът за подаване на документи, в петък започва разглеждането им. Това е един изпълнен ангажимент пред варненци, защото този план ще отговори на много въпроси за бъдещето на важна зона за града, обяви  кметът Иван Портних.

Той добави, че община Варна ще инициира конкурс за изготвяне на идеен проект на паркоусторйствен план и за Аспаруховия парк. „Тъй като разчитаме на креативни идеи, ще поканим и младите архитекти – студентите от ВСУ“, каза кметът. Според него планът ще даде рамка за търсене на средства за финансиране и развитие на парка. „Ще настоявам в заданието да бъде предвидено място за изграждане на църква, тъй като това е желание на много хора от район „Аспарухово“, а и доколкото ми е известно църква до вода във Варна не е строена“,  каза Иван Портних.

Кратка ретроспекция по темата Морска градина направи и Пламена Маринова, зам.-кмет по юридическите въпроси. „Знаете, че затегнахме контрола по изпълнението на заповедите за забрана на коли в парка. Чрез тях ние реализирахме една законово регламентирана презумпция – Наредбата на ОбС, която е факт, и която всеки трябва да спазва. Към момент заповедите на община Варна се обжалват,  като общо заведените дела срещу тях са 11 – цифра, която, предполагам, че е далеч по-малка от броя на засегнатите лица, живеещи на територията на парка. По повод коментарите за засегнати конституционни права е важно да подчертаем, че има кадастрална карта, която ние като администрация не можем да променим, както и общинска наредба, определяща, че в Морската градина има алеи, а не улици. Срещу наредбата  няма постъпили възражения – колкото и да е странно“, каза Пламена Маринова.

„Лятото идва и в Морската градината трябва да има ред, независимо, че заповедите са в съдебна процедура, която може да продължи 2 години.  И според кадастъра, и според наредбата за ОбС в парка има алеи и по тях движението на автомобили е недопустимо“, каза Иван Портних.Споделете текущата публикация:

Един коментар до сега

  • Katerina:

    Бих искала да попитам,защо след като предварителната заповед на г-н Портних е отменена продължават да се съставят актове?Това не е ли противозаконно?Или между другото подмолничко се пълни общинската хазна.И след като тече процедура в съда има ли право г-н Портних и Общинска полиция да съставят такива актове?


Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Преди обед на много места в низините и равнините ще е с ниска облачност или мъгла. Над останалите райони ще е предимно слънчево, но следобед от запад ще започне ново увеличение […]

 

На 3 март отбелязваме Националния празник на България, навършват се 145 години от Освобождението.

На този ден през 1878 г. е подписан Санстефанският […]

 

Горива от руски нефт в България вече няма да се произвеждат. Вносът на суровината от Москва спира от днес, след като […]

 
 

към началото