твоята гледна точка
2014-а: Най-силна през май и септември
Автор: 24 часа, добавено на 01.01.2014 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

През цялата 2014-а ще има много рискови моменти. Икономическите и политически проблеми ще започнат след 20 януари и ще достигнат пика си след 22 април, което ще продължи до 13 май. Следващият напрегнат период е и от средата на юни до 27 юни.
Най-благоприятните периоди през годината ще са в средата на май и средата на септември.

Много е вероятно в действащия период на Големия кръст на политическата сцена да се издигне нов лидер – щедър на обещания, човек, който има харизмата да увлича масите.
Март е неподходящо време за започване на нови връзки. Много хора ще се представят за гурута и ще насочват вниманието към други религии. Ще има повишен интерес към мистичното и окултното.

Всичко това ще разстрои хората с по-слаба психика. Общуването в такава обстановка ще е изпитание за всички, затова трябва да се стремим да запазим спокойствие. През май най-добре ще се развиват нещата в сферата на образованието. Ако сме оставили нерешени стари проблеми, те отново ще ни напомнят за себе си. През летните юли и август ще има много възможности за реализация.

През септември ще сме свидетели на много внезапни възможности, от които с лекота ще се възползваме, важното е през цялото полугодие да сме откровени към себе си и да не постъпваме против волята си. През октомври кризата в личните отношения ще подложи и най-стабилните връзки на изпитание. Това ще е тест за силата на характерите да намерят общ път в решаването на проблемите.

Ноември ще е интензивен на събития, време за финансова равносметка на направеното през годината. Декември отново ще е сложен за отношенията между партньорите, особено за тези с по-малко опит.

ПОЛИТИКА

Намирайки се в знака на Козирога, Плутон, който представлява властта на управляващите, показва тяхното консервативно поведение и обсебеност от желание за власт и надмощие. Те ще обещават много повече, отколкото могат да направят, което ще повлияе на репутацията им.

Това се потвърждава и от съвпада на Слънцето и Луната, които са в кардиналния знак на Козирога и участват в Големия кръст. Никой няма да отстъпва от исканията си, а това ще засили конфликта между народа и властта.

Струпването на Слънцето, Луната и Меркурий около Плутон ще води до големи очаквания, но съпроводено с “изгаряне” на голяма жизнена за държавата енергия.
Уран, намирайки се в Овен, ще донесе много промени, неочаквани и внезапни. Ще се повиши социалната активност на населението.

На политическата арена излизат нови лидери. Уран носи успех за онези, които умеят да рискуват и залагат всичко на карта. Тези, които не искат да се разделят със старото статукво и продължат да не забелязват новите перспективи, ще загубят голяма част от влиянието си.

Ретроградният Марс от 1 март до 20 май 2014 г. ще обърка сметките на мнозина социолози и политици, защото той прави нещата трудни и непредвидими.
Сатурн, преминаващ през Скорпиона, предвещава през 2014 г. силните да станат още по-силни, а слабите по-лесно да се пречупват.

Тази година преминава под силното влияние на Нептун, който е в Риби. Предвиждат се много странни и загадъчни събития, трудни за разбиране. Осмислянето на тази ситуация ще е важно за всички и от нея ще зависи нашият успех през годината. Трябва да не бързаме с изводите за това, което се случва.

ХОРАТА

Ясно е, че такова силно разположение няма как да не окаже сериозно влияние на живота на хората. Много от нас могат да загубят контрол над психиката си и да не се съобразяват с общоприетите норми, което крие опасност от допускането на необратими грешки.

Може да се очакват много и различни по произход и характер бедствия. Хората
ще узреят за необходимостта да се обединяват и да си помагат, за да решават общите си проблеми.

Изключително важно е как ще подходи всяка отделна личност в тази ситуация и как ще посрещнем втората половина на годината, когато запазилите достойнство и позиции ще бъдат изправени пред нови предизвикателства и възможности.

Те ще подобрят позициите си и ще бъдат с едни гърди пред конкуренцията. Най-силни и устойчиви ще са родените в зодиакалните знаци Овен, Телец и Козирог. Те няма да позволят нищо да застане на пътя им или да им попречи, буквално ще преминат през всичко, за да постигнат целта си и да се издигнат на най-високо ниво в кариерата.

Мнозина ще се изправят пред необходимостта да водят природосъобразен начин на живот, загрижени за здравето си. Уморени от досегашното си битие, те ще търсят възможност да почиват повече, за да се съхранят.

Силно индивидуални ще останат Лъв, Овен и Скорпион, те ще изберат собствен път към успеха и така ще избегнат зависимости. Няма да имат нужда от съюзници, за да постигнат целите си.

През юли Марс се премества в знака Скорпион, където е в много по-благоприятно положение. Тогава ще се съживи бизнесът, ще има тласък в развитието на самостоятелните проекти и икономиката като цяло.

Много от хората ще успеят да реализират мечтите си и да се почувстват удовлетворени.
Това е период, в който масите са в състояние да се концентрират и да преследват целите си с неумолима дисциплинираност. Те няма да се откажат по средата на пътя и ще постигнат това, което желаят.

Но има опасност целеустремеността да се деформира в обсебеност от определени идеи, в безумна амбициозност. От своя страна работодателите ще стават все по-взискателни, няма да търпят безотговорност и липса на старание. Ще се стремят с всички средства да постигнат конкретни успехи.

Сатурн ще остане през цялата година в знака Скорпион – неговото присъствие там отговаря за финансовата ефективност на държавата, данъците, застраховките. До 26 юли той е ретрограден и ще създава проблеми в тези сфери,след това напрежението се разсейва.

Възможни са кавги заради данъците по наследство. Общи финанси също ще са обект на спор. Периодът е подходящ да се финализират губещи каузи или да се закрие губещ бизнес.

Сатурн е много енергичен в постигането на конкретен напредък. Той дава пълнота, постоянство, решителност – качества, необходими за успех. Важна задача е да се контролират държавните и фирмени взаимоотношения, да бъдат напълно открити.

СОЦИАЛЕН СТАТУС

Сатурн носи амбиция и стремеж към повече ангажименти за пари, богатство и висок социален статус. Хората ще си изкарват прехраната чрез упорита работа. Необходимо е да се проявява постоянство и настойчивост в дейностите, които ни носят приходи.

На българина ще се наложи да става все по-пестелив, да отделя пари за социални
нужди и пенсия. Все повече и по-открито ще се дискутират въпросите за данъците, пенсиите, социалните плащания, цените на услугите и стоките. Ще се засилва страхът от бедност. Но заедно с това все повече ще стават мотивираните да отстояват правата си и това, което им се полага.

Предприемчивите ще използват страха от бедността в своя полза и ще успеят да направят добри инвестиции с големи финансови постъпления. Тези, които досега са изкарвали пари с лекота, благодарение на своята жизнерадост и оптимизъм, но са склонни да харчат големи суми пари, със сигурност ще загубят много, без да могат нищо да направят.

Периодът изисква преосмисляне на разходите, ревизия на някои разточителни навици, ако не искате с ужас да отчетете, че изведнъж харчовете ви са изпреварили в пъти приходите.

Аспектите на Сатурн показват предпазлив и консервативен подход към пари и финанси.
Работещите с пари трябва да бъдат внимателни, когато става дума за данъци, издръжка и наследство, ако искат да избегнат загуби и правни усложнения.

ДУХОВНОСТ И ЗДРАВЕ

Нептун в Риби и аспектите му сочат, че ще се развиват духовните възможности, ще има разцвет на културата. Велики музиканти, художници и духовни лидери ще се изявят.
Съветът към хората на изкуството е да не мързелуват и да не се оставят на течението. 2014-а е тяхната година и те трябва да използват целия  потенциал, тъй като възможността да създават значими творби е повече от реална.

Хората ще бъдат много интуитивни, проницателни, с богато въображение. Има огромен интерес към фундаменталните въпроси и отговори, както и за явленията, които изглеждат необясними от гледна точка на науката.

Очаква се голям напредък в областта на изцелението на много болести, засилва се вярата в религиите. Аспектът Уран и Плутон тласка хората да искат промяна на съществуващия ред.

Техните мотиви са чисти и идеалистични. 2014-а ще има достатъчно моменти, които ще провокират хората да се замислят по въпроси, свързани с религията, ценностната система, еволюцията. Много от нас ще се обърнат към религията, търсейки не само отговори, но и енергия, за да съхранят силата и здравето си.

Опозицията на Юпитер с Плутон подлага на съмнение съществуващите досега морални ценности и философски концепции. Затова хората ще чувстват необходимостта да ревизират ценностната си система, както и необходимост от духовна реформа, самоусъвършенстване и творческо израстване.

Хората ще бъдат податливи на чести депресии и негативизъм. Ще бъде полезно да се направят сериозни промени, да се сложи край на старите, дърпащи назад, ангажименти.

Сферата на здравето занимава всички представители на зодиака, но по-уязвими ще бъдат водните (Рак, Скорпион и Риби), които са под влиянето на Нептун и огнените (Овен, Лъв и Стрелец), които са под влиянието на Марс.

В периодите, когато Марс има негативни влияния, а те през годината са достатъчно, се увеличава опасността от катастрофи, от невнимателно боравене с уреди. Гневът и необмислените действия също ще предизвикват неблагоприятни събития.

ЛЮБОВ И ПАРТНЬОРСТВА

През новата година любовните връзки ще бъдат подложени на изпитания. Уран ще дава нужда от свобода в брака и партньорството, стремеж за независимост. Той изисква неограничена свобода в една връзка, както и нетрадиционни взаимоотношения, гъвкавост и въображение.

Когато става дума за брак или лични взаимоотношения при наличие на ограничения във връзката, партньорите ще се бунтуват срещу приетото статукво. Бракът ще се случва внезапно при необичайни обстоятелства.

Засилва се телепатичното възприятие на настроения и чувства. Най-застрашени са новите връзки, които трудно ще устоят на напрежението, повлияно от планетите от Големия кръст. Трябва много да се пазим от ревността, защото през тази година това може да се окаже много, много опасно чувство.

Ревността може без повод да ни заслепи, затова трябва да се въздържаме от резки
реакции, обиди и обвинения. Независимо дали връзката е стабилна и изпитана през годините, или е в самото начало, през тези сложни месеци трябва да сте активни, да проявявате любов и инициативност при решаване на сложни въпроси.

Но това е само до началото на лятото, след това ще има по-благоприятни условия да бъдем спокойни и обичани. До 31 януари Венера е ретроградна, тогава на преден план излизат стари любовни отношения. В този период не се препоръчва да започвате нова любовна връзка. Отложете и покупките на скъпи продукти и недвижима собственост.

БИЗНЕС, ПАРИ, КАРИЕРА

Планетите през първото полугодие засилват противопоставянето между представителите на различните бизнеси. При тези условия фирмите всячески ще се стремят да пренебрегват правилата и етиката, за да избутат противника и да минат една крачка пред другите.

Конкуренцията ще изостри отношенията и ще подложи всички на изпитание Желанието за обогатяване ще бъде всестранно във всички сфери.

В същото време през първата половина ще има застой – от една страна – при вземането на решения, от друга – при проявяването на инициативност във важни моменти. Така че и тук успехът ще е със смелите и решителните, с тези, които несполуката няма да откаже да продължат. В периодите, когато Меркурий е ретрограден (от 8-28 февруари, 8 юни-1 юли и 5-26 октомври) не подписвайте важни документи.

Ретроградният Меркурий носи липса на яснота, скрита информация, неправилна преценка и объркване, промяна в плановете. Обикновено сключени договори, сделки или споразумения, какъвто е и брачният договор, на ретрограден Меркурий са краткотрайни или неуспешни, със скрити дефекти и проблеми.

Отложете важни преговори, защото се създават проблеми в комуникацията. Едва след ретроградната фаза могат да се предприемат действия в тази посока. След 27 юли всички нови проекти и идеи, свързани с кариерата, бизнеса, образованието, имат шанс
за голям успех.

Това е най-подходящото време за търсене на нова работа или самостоятелен бизнес.
Благоприятните аспекти следват един след друг, което дава шанс за успех на тези, които полагат усилия.

Ще има бум в развитието на съвременните технологии, много хора ще се ангажират през втората половина на годината в тази сфера и ще изиграят важна роля в икономиката.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е внесло законопроект, с който предлага въвеждането на еднодневна винетка. Целта е тя да се […]

 
Властта

„Твърденията след избора на Рая Назарян е все едно да се интервюира евнух за демография“, заяви Андрей Чорбанов от ИТН по […]

 
Здраве и красота

В социалните мрежи инфлуенсърите се превръщат в опитни зайчета за най-популярните в момента диети за отслабване, за да свалят 5, 10 […]

 
Жълто

Джена Дюън стана майка за трети път!

Тя дари партньора си Стив Кази с момиче.

Бебето се е родило на 14-и юни.

43-годишната актриса […]

 
 

към началото