твоята гледна точка
До 30-и превеждаме пари
Автор Vnews, добавено на 27.12.2013 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

До обяд на 30 декември ще можем да превеждаме пари по банкови сметки, така че те да бъдат получени в рамките на настоящата 2013 година. Това сочи графикът за обработка на междубанковите левови преводи в страната.

Например за да изпратите пари на роднини за Нова година, които имат сметка в банка различна от вашата, ще трябва да го направите до обяд на 30 декември, за да бъдат получени парите преди посрещане на празника. Същото важи и за фирмите, които имат ангажимент да се разплатят до края на годината. „За всички левови преводи, наредени до около 14,15 ч по БИСЕРА ще има финален сетълмент на 30.12.2013 г. в 14,45 ч. Преводите, наредени по РИНГС до 14,45, ще постъпят по клиентските сметки до 15,45 ч на 30.12.2013 г.“, обясняват от Обединена българска банка. През системата РИНГС минават плащанията на по-големи суми.

Ако искате да наредите превод в чуждестранна валута, също ще може да го направите и на 30 декември. Това обаче ще ви струва малко по-скъпо спрямо стандартната такса за превод на чуждестранна валута. „При заявяване от клиента на превод в чуждестранна валута със срок на изпълнение същия работен ден (днешен вальор), нареждането може да бъде подадено в банката до 12 часа на 30 декември 2013 г. То ще бъде получено при доставчика на платежни услуги на получателя в същия работен ден“, разясняват от Първа инвестиционна банка.

При преводи на валута с нормален срок на изпълнение – два работни дни след нареждането, то трябва да се направи до 16,30 ч на 27 декември, за да бъдат получени парите от получателя на 31 декември 2013 г., добавят от ПИБ. За вътрешнобанковите преводи (между сметки в една и съща банка), крайният срок е последният ден от годината – 31 декември. Oсвен чрез дежурните физически клонове на трезорите, плащания през последния ден на годината може да се правят и чрез мобилното и електронното банкиране, заявяват от УниКредит Булбанк.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Ще бъдат намерени пари за възобновяване на строителството на магистрала „Хемус“. Това стана ясно от думите на служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков, който представи пред медии екипа си […]

 

В разгара на газовата криза, която може да ни остави на студено през зимата, се появи нова надежда – газ от […]

 

Днес ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, главно в североизточните райони, ще превали и […]

 
 

към началото