твоята гледна точка
Пак смениха шефа на „ВиК – Варна“, този път под засилен полицейски контрол
Автор Vnews, добавено на 21.12.2013 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Респектиращо полицейско присъствие беляза втория опит за смяната на управителя на „ВиК – Варна“ Валентин Вълканов с бившия му заместник – Пламен Стоянов.

Няколко десетки униформени с шлемове и каски мълчаливо заеха позиции край сградата на водоснабдителното дружество няколко часа преди началния час на общото събрание, свикано от МРР, за да реализира рокадата, която не успя през лятото.

Никой не разбра кой е поискал засилен полицейски контрол за общо събрание на търговско дружество. Първо се каза, че заявката е дадена от „ВиК“. От там обаче категорично отрекоха. Малко по-късно по телефона за национална медия местният шеф на полицията обясни, че жандармеристите са там „рутинно“.

Час преди началото на събранието синдикатите в дружеството обвиниха МРР, че действа с политически мотиви, без да вземе предвид, че нароченият за смяна Валентин Вълканов е вдигнал дружеството на крака и от минус близо 8 милиона загуба преди две години е обърнал баланса на плюс повече от милион.

Въпреки отпора да синдикатите и мълчаливото протестно присъствие на работниците пред дружеството смяната се състоя.

Представителят на държавата Христо Станчев – директор на дирекция в МРБ, не разреши на журналистите да присъстват и нервно обясни, че според Търговския закон, Министерството може да смени управителя, когато си реши,  без да е нужно да мотивира действията си.

След събранието, на което само представителят на община Варна Николай Дочев гласува против, Валентин Вълканов коментира ситуацията:

Според мен си е чиста пародия на провеждане на събрание. Би следвало едни отговорни хора, каквито са представителите на Министерството, да реагират по малко по-различен начин. Те спазиха закона, но това не е причина да смятам, че това, което го свършиха е правилно.

Главният юрисконсулт на дружеството пък бе категорична, че свиканото на 21-и декември събрание е директно заобикаляне на Закона от страна на МРР, тъй като има неприключила съдебна процедура по лятното махане на Вълканов и назначаване на Пламен Стоянов.

Служителите на ВИК дружеството пред сградата аплодираха досегашния си управител.

Заместник-кметът на община Варна по правните въпроси Пламена Маринова съобщи, че община Варна ще обжалва смяната на Вълканов в Окръжния съд.

По време на събранието синдикалните лидери споделиха, че са получили информация за оказан натиск над кметове в областта, за да не обжалват рокадата във „ВиК“.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Соларната индустрия в Европа ще има нужда от няколкостотин хиляди квалифицирани работници през следващите няколко години, за да продължи да се […]

 
Властта

Въглищните централи и мините ще работят до 2038 г. Няма дати за затваряне на конкретни централи, някои просто ще изпадат от […]

 
Здраве и красота

ДКЦ I „Света Клементина“ във Варна отново отвори COVID сектор, това съобщи болничното заведение на страницата си.

Причината е повишаването на заболеваемостта. […]

 
Жълто

Слухове разделиха 83-годишния Ал Пачино и 29-годишната му приятелка Нур Алфала, след като тя поиска от съда пълни физически права върху […]

 
 

към началото