твоята гледна точка
Еколози прибират 25 млн. да броят птички
Автор Vnews, добавено на 17.12.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Еколози от „Зелени сдружения“ са взели 25 милиона лева, за да броят и заснемат птички и тревички. Огромната сума е усвоена по европроект „Картиране и определяне на природозащитното състояние на природни местообитания и видове – фаза I“.

Изпълнението е започнало през април 2011 година и е финализирано тази година. Преди броени дни еколозите, спечелили поръчката, са направили отчет каква работа са свършили и как са изразходили милионите. От представените данни обаче станало ясно, че някъде се губят 5,4 милиона лева, които не е ясно за какво са изразходени, твърдят от Национална асоциация „Българско Черноморие“. От морското сдружение подозират още, че отчетената работа не е реално извършена, а картирането е правено фиктивно, на коляно и в кабинет. „Според информацията от сайта на МОСВ картирането трябва да е извършено на територия от близо 40 милиона декара от 120 екипа. Работили са около 500 души. Простите сметки показват, че извършването на отчетения обем работа от тези хора е възможно само, ако те са изминавали всеки ден по 25 км и то на бегом. И докато са бягали, някак си са успели да опишат и заснемат 859 вида животинки и растения и още 81 хабитати. Ако повярваме в невъзможното, то излиза, че всеки един екип е картирал на час по 75 декара, като за този час в тези 75 декара е извършвал 8 вида дейности“, заяви Димитър Канариев, председател на Управителния съвет на НАБЧ. Пак според отчетените данни ангажираните еколози са работили къртовски по планини и гори за 500 лева месечно, без да се пресмята печалбата за организаторите.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Конституционният съд допусна искането на главния прокурор
ВСС трябва да реши дали спира процедурите

Конституционният съд (КС) допусна за разглеждане искането на главния прокурор Иван Гешев да бъдат “отменени” част от промените в […]

 

Една от най-големите промени в структурата на Европейския съюз от десетилетия бе предложена от френския президент.

През последните месеци Еманюел Макрон не […]

 

Днес вицепремиерът Асен Василев обявява пакета от мерки за 2 млрд. лева помощи

Облагат цигарите с повече за още пари в бюджета

50 лева добавка за […]

 
 

към началото