твоята гледна точка
Борисов: Заменят „Атака“ с друг проект
Автор Vnews, добавено на 12.12.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

С тези двама депутати и масираната атака по Волен Сидеров считам, че някой на високо ниво, най-вероятно в ДПС, го е хвърлил на кучетата и „Атака“ ще бъде заменена от друг проект.

Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Моят прочит на това, което се случва, е, че в момента, в който излязоха тези двама наши депутати от ГЕРБ, масирано, през една агенция, започнаха да излизат снимки на Волен Сидеров от различни курорти и видно нелицеприятни.

Понеже аз на Моника Станишева съм ѝ сърбал попарата, видяхте опорните точки, които е правила години наред, включително и 2 милиона българи в София са били подложени на умишлена криза с боклука, след това 6 години депото в Суходол работи, сиреч имало е и тогава капацитет, бяха ни спретнати тези кризи точно преди изборите.

И си спомням, когато излизаха негативните доклади от Европейската комисия за тройната коалиция“, коментира още Бойко Борисов.

Той обясни, че е помолил Парламентарната група на партията да избере за заместник-председател Цецка Цачева.

„Помолих групата на ГЕРБ да изберат Цецка Цачева за зам.-председател на групата, да ме замества, за да може да вървят ежедневните теми. Аз оставам председател докато реша. Тя ще бъде човекът, който ще движи ежедневните въпроси от мое име“, каза Борисов.

Борисов ще счита оттук-нататък, че само финансов ангажимент може да е причина депутат да напусне групата. На въпрос дали е възможно да се оттегли от парламента, Борисов заяви: „Всичко ще зависи от здравословното ми състояние. Виждате сега колко е неудобно“. На въпрос дали подсказва, че се оттегля от парламента, той уточни: „Не, не казвам, но просто не съм в състояние сега“.

Борисов заяви, че 96 депутати от ГЕРБ трябва да напуснат, за да се притесни за целостта на групата. „Помолих ги още веднъж, както преди 3 – 4 месеца, ако някой има нещо, което не му харесва в ГЕРБ, сега е моментът да стане, да го изпратим с аплодисменти и да отиде където иска“, каза лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали някой е станал и е напуснал, той заяви: „След като не сте видели никой да напусне. Казах им, че от тук нататък считам, че само финансов ангажимент може да ги оттегли“.

„В комбинацията БСП, ДПС и „Атака“ какво ще е становището на ГЕРБ няма никакво значение“, каза Борисов, по повод проекта на нов Изборен кодекс, който днес беше внесен от Коалиция за България.

Борисов каза, че е благодарил на депутатите от ГЕРБ, че са гласували за потвърждаване на забраната за пушенето.

Относно разговорите в Брюксел по проекта “Южен поток“, Борисов заяви, че прочитът на изказването на еврокомисаря Йотингер за „Южен поток“ е, че ЕК не вярва, че България може да защити своите интереси.

„На днешното изказване на комисаря Йотингер, за мен прочитът е, че Европейската комисия не вярва, че България може да защити своите интереси, да направи договор, и да довърши преговорите за един, както винаги съм казвал, много изгоден за България проект. Те дори и изгодният за България проект не могат да го защитят. За това, с днешното решение на Европейската комисия, те буквално казват: Вие не можете да се оправяте, ние ще преговаряме от ваше име. Това е прочитът, разбира се, казан по европейски, по начин да не обидят суверенитета на България. Едва ли не – те ще бъдат нашият адвокат. Да, всъщност, когато не можеш да се представляваш сам, както в случая Орешарски и компания, това е факт“, каза Бойко Борисов.

„Аз истински се надявам, да не се случи това и с последния реактор на Козлодуй (защото ние и там сме на разрешителен режим от Европейската комисия), и да не се злепостави „Уестингхаус“, която е една прекрасна компания. Никой не се съмнява в нея и винаги съм казвал, че такива компании са добре дошли в България, винаги съм казвал, че диверсификацията на ядрената енергия е изключително важна, но по начина, по който те го правят – без да съгласуват, без да уведомяват, без да провеждат необходимите конкурси и търгове – се страхувам, че в един момент може да изпаднем в подобна ситуация“, каза Борисов.

От 2008 година, същият този Орешарски като финансов министър, същите тези хора, говореха за „големия шлем“. Сега сме края на 2013-та година, те продължават да не са го съгласували, да не са подписали договор и да заблуждават и Европа, и Русия, в случая, каза още Бойко Борисов за „Южен поток“.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Мистерията около египетските пирамиди е толкова дълбока, че археолозите и учените си блъскат главите с нея от хиляди години.

Хората са изказвали теории за това как са събрали човешка сила, за да […]

 

Категоричен лидер на предстоящия вот се очертава ГЕРБ, която води с 10,5% пред ППДБ на – 26,6 срещу 16,1 процента. Това […]

 

Голяма промяна с времето. Валежите спират и температурите се повишават.

Днес превалявания ще има само на отделни места, а в следобедните часове […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото