Много пъти сме чували, че яденето на плодове и зеленчуци в суров вид е най-сигурният начин да извлечем максималното от ценните вещества, които съдържат. Това е напълно вярно и дори природата ни е подсказала много по отношение на това с какво да храним отделните части на тялото си.
Орехът, например прилича много на човешкия мозък с неговите гънки и сфери. Заради съдържанието на Омега-3 мастни киселини с похапването на орехови ядки ние наистина стимулираме концентрацията и паметта както и цялостното функциониране на мозъка. И тъй като това е органът, който пръв усвоява поетите с храната вещества е добре да го „храним“ правилно.
Доматите са сърцевидни и червени също като сърцето на човека. Те съдържат ликопин и захранват сърцето и кръвта.
Ако нарежете един морков на кръгчета ще забележите, че всяко кръгче прилича на око. Провитамин А или бета-каротин в морковите помага да запазим очите здрави и подобряват циркулацията на кръвта. Освен това морковите са полезни за кожата и помагат при борбата с акне.
Бобът освен, че е една от най-употребяваните и обичани храни в българската кухня е и много полезен. Бобчетата, които много приличат на бъбреци наистина помагат при възпаление и пясък в пикочния мехур и бъбреците.
Маслините са истинско съкровище с цялата палитра от полезни вещества, които съдържат. Освен, че се грижат за имунната система и намаляват нивото на холестерола, те укрепват и яйчниците.
Точно 9 месеца са необходими за израстването и узряването на едно авокадо от цветчето до плода. По форма то прилича на органите от женската полова система и помага на функционирането на матката и шийката. Едно авокадо седмично се препоръчва при хормонален дисбаланс, а също и за регулиране на теглото след раждане.
Ако искате да хапнете нещо свежо огледайте се, природата ни е предоставила огромен избор и следи, които да ни посочат пътя към здравословната и полезна за нас храна. Hera.bg
Споделете текущата публикация: