твоята гледна точка
134 млади лекари получиха дипломи
Автор Vnews, добавено на 30.11.2013 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

134 млади лекари получиха дипломите си на тържествена промоция на Факултета по медицина към Медицински университет – Варна. Отличникът на випуска е Жанета Янева с успех 5,96, а общият брой на отличниците е 31, като двама от тях са с успех над 5,90. Миналата година, във Факултета по медицина, са се дипломирали 104 медици, като 24 от тях са били с успех над 5,50, а един е бил пълен отличник и е получил приз „Златен Хипократ“.

В академичното си слово ректорът на университета проф. д-р Красимир Иванов, припомни, че от основаването на МУ – Варна, през 1961 година досега, факултета са завършили над 9000 лекари. „Гласувахте ни доверие и получихте най-доброто образование в Медицински университет – Варна. Положихте усилия, следвахте пътя, по който ви водиха преподавателите и сега сте знаещи и можещи млади лекари – най-добрите! Конкурентноспособни сте на колегите си в Западна Европа и затова вратите на техните здравни заведения са отворени широко за вас”, каза на младите лекари ректорът проф. Иванов. Той използва случая да се обърне към всички отговорни представители на национални и местни институции и да ги призове „да бъдем по-отговорни и да работим по-ефективно, премахвайки всички пречки и създавайки условия за реализация на младите лекари в страната ни, защото те са наше национално богатство”.

За първи път тази година в МУ- Варна, бе връчена наградата „Любим преподавател на Випуск 2013“. Това е д-р Петър Чанков от Катедра хирургически болести, учебно-научен сектор „Урология“, който бе избран след проведена тайна анкета между абсолвентите.

На промоцията присъстваха много официални гости. Заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева прочете поздравителен адрес от името на министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова. Поздравителни адреси бяха получени от премиера Пламен Орешарски, министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, депутати от 41-то Народно събрание, Български лекарски съюз, от медицинските университет в Плевен и Пловдив, и други.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Европейската комисия задължава производителите на перални и телевизори да осигуряват и ремонта им.

Това предвижда ново  предложение за общи правила за насърчаване на ремонта на стоки. Тяхната цел е икономии за потребителите […]

 

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки

Европейската комисия предлага да бъдат въведени във всички страни членки на съюза задължителни медицински тестове […]

 

Океаните се покачват, чезнат коралови рифове и ледници, криза в селското стопанство – организацията публикува ръководство за оцеляване на човечеството

Светът бързо се доближава до катастрофални нива […]

 
 

към началото