твоята гледна точка
Съюзяваме се с комшии, за да доведем туристи от Китай
Автор Vnews, добавено на 01.12.2013 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

България е готова да предложи на съседните държави оптимизация на визовия режим с цел привличането на повече китайски туристи. Идеята лансира зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев чрез пресцентъра си.

Визовият режим няма да противоречи на общоевропейската регулация, уверяват от ведомството.

Като предполагаеми партньори в това начинание Ботев вижда най-вече Румъния, Сърбия и Македония, но и „всяка друга съседна страна, с която имаме обща визия и интерес за Китай“.

Зам.-министър Ботев акцентира, че китайският турист е цел номер едно за туроператорите, но има по-специфичен профил на интереси при пътуванията и почивките си. Той не се интересува особено от морски и планински туризъм, но за сметка на това се впечатлява от дестинации, предлагащи минерални води, културно-историческо наследство, пазаруване, развлечения и СПА туризъм, описа Ботев.

„България би могла да представлява интерес за китайците като туристическа дестинация, но е важно да бъде изготвен и предложен комбиниран продукт за посещение на няколко съседни държави по време на една почивка – България, Румъния и Сърбия, които са участници в Дунавската стратегия. „, каза зам.-министърът пред представители на туроператорски фирми и администрацията.Той очаква конкретни предложения от страна на бизнеса, за да се подготви български туристически продукт, който да разгърне потенциала на България като целогодишна дестинация за китайците. На следваща среща в края на януари 2014 г. постъпилите идеи ще бъдат обобщени.

Сред задачите при подготовката на гости от Китай са подготовката на кадри с познания по езика – туроператори, екскурзоводи и хотелски персонал. Ще се засили и рекламата на българския туризъм на китайския пазар.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Комисията по земеделието, храните и горите прие на второ четене промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, внесени от Министерския съвет.

В мотивите се посочва, че законопроектът цели […]

 

Градусите обаче няма да са толкова високи, колкото през миналата. Без режим на водата, добри прогнози за реколтата
Към 8 […]

 

370 млн. лв. повече отделени за заплати, методика ще изравнява възнагражденията за чиновниците заради големи разлики между тях

Сравнението между проекта за бюджет за 2024 […]

 
 

към началото