твоята гледна точка
Забраната за коли в Морската градина застрашавала живота на делфините
Автор Vnews, добавено на 26.11.2013 година, в категории: Вести, Коментари (2)

Животът на делфините в Делфинариума е застрашен заради пълната забрана за движение на автомобили в Морската градина. Това заяви Христо Иванов, служител в атракциона, на среща между протестиращи срещу забраната със заместник-кметове и главния архитект на Варна.

В позволеното време за зареждане на обектите в парка от 5 до 8 часа сутринта Делфинариумът не може да се осигури доставката на гориво за отопление, тъй като тя трябва да се координира с агенция „Митници“, обясни Иванов. Той окачестви положението като трагично.

„Или не сте варненци, или работите за Делфинариума в Бургас, който се строи“, заяви още служителят в една от най-популярните варненски атракции. 170 000 души годишно посещават атракционното съоръжение, изтъкна Иванов.

Готовност да съдейства за координиране на доставката на гориво с агенция „Митници“ обеща зам.-кметът Тодор Иванов. Времето за зареждане на обектите в парка е определено с цел постигане на баланс между всички заинтересовани страни, обясни зам.-кметът Пламена Маринова.

Собственици на ресторанти и хотели в „Салтанат“ заявиха, че заради заповедта за движение на коли по парковите алеи са заплашени от фалит. Те повдигнаха въпроса защо преди да бъде издадена заповедта, не са били изградени буферните паркинги. Недоволните търговци поискаха въвеждане на облекчен режим за движение на коли по една-две алеи в парка, докато се реши цялостно проблемът. Собственици на гаражи в „Салтанат“пък посочиха, че плащат големи данъци за гаражи, които в момента не могат да ползват.

Проверка на Общината е установила, че в „Салтанат“ няма нито една жилищна кооперация и няма толкова много живеещи граждани, разкри зам.-кметът Тодор Иванов.

„В момента се пържим на бавен огън, за да решим един проблем, който не ние сме създали. И трябва да намерим решение, Никой няма нищо против бизнеса ви и онова, от което се прехранвате. На ваша страна сме, но сме подложени на натиска да спазваме съществуващата нормативна уредба“, коментира Иванов. Той добави, че са предприети стъпки за намиране на компромисно решение.

Около 150 души се събраха тази сутрин пред общината, на поредния протест срещу въведената забрана за движение на коли в Морската градина. Протестът е трети поред след заповедта на кмета от 11 ноември. /ДарикСподелете текущата публикация:

2 Коментари до сега

  • Лора от сутрин до вечер:

    Поредната нелепица на живеещите и работещите в парка. Първо, факт е, че позволено време за зареждане на обектите в градината ИМА, а координацията с агенция „Митници“ е най-лесното нещо – не са попитали, не са го направили. А пък няколкото барчета покрай Делфинариума няма да фалират, ако гостите им бъдат поканени да си направят една разходка до тях, пеша 😉 Така че хайде стига с излишния патос на стотина души, с който се занимаваме вече няколко дни


  • Милена:

    „Проверка на Общината е установила, че в „Салтанат” няма нито една жилищна кооперация и няма толкова много живеещи граждани, разкри зам.-кметът Тодор Иванов.“


Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Все повече и все по-качествено. И най-важното – предимно в родината. Това са май отличителните черти на родния туризъм, поне ако се съди по данните на НСИ за похарченото при пътувания […]

 

Като основни предизвикателства посочват образованието и здравеопазването у нас – непосилни такси за университетите и джипита само при платени здравни вноски

Бомбардирани […]

 

До 15-20 градуса за уикенда, вятърът почва да топи снега на скиорите

 

Метеорологичната пролет тези дни изпреварва астрономическата, която ще настъпи чак на 20 март. Температурите […]

 
 

към началото