твоята гледна точка
Ядките намаляват с една пета риска от смърт от рак и инфаркт
Автор Vnews, добавено на 22.11.2013 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

За хората, които не гледат на ядките като на „демони“ заради високото им мастно съдържание и не се притесняват да ги похапват редовно, рискът от смърт от сърдечносъдови заболявания и рак е по-нисък с една пета, съобщават Ройтерс и в. „Дейли мейл“, позовавайки се на резултатите от американско проучване, обхванало близо 120 000 души.

Авторите му от болницата „Бригам енд уиминс“ в Бостън са установили, че колкото по-голямо е количеството на редовно консумираните ядки, толкова по-значителен е благоприятният ефект.

Всекидневната консумация на шепа ядки понижава риска от смърт по каквато и да е свързана със здравето причина с една пета, като понижава опасността от фатален изход от сърдечносъдови болести с близо 30 процента и от рак с 11 процента.

Специалистите напомнят, че ядките съдържат ненаситени мастни киселини, витамини, минерали и други полезни съставки, които понижават холестерола и възпаленията.

Няколко предишни проучвания са разкрили ползата от консумацията на ядки за намаляване на риска от болести на сърцето, диабет и рак на дебелото черво. За пръв път обаче специалистите правят мащабно проучване за ефекта от консумацията на ядки върху процентите на смъртност от различни заболявания.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

Hot News

Студът ще продължи и през новата седмица.

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. В източните райони ще духа умерен северен вятър. Там и облачността ще е значителна и на […]

 

Земетресение с магнитуд 7,6 бе регистрирано в Карибско море в събота вечерта на около 130 мили (209 км) от брега на […]

 

В деловодството на Народното събрание вече са внесени два отделни законопроекта за цените.

Единият е законопроект на „ДПС – Ново начало”. Той […]

 
 

към началото