твоята гледна точка
Собственикът на „Транстриумф“ дарява 51% от фирмата на Общината. Кметът решава спасява ли работниците
Автор Vnews, добавено на 06.11.2013 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Собственикът и изпълнителен директор на „Транстриумф Холдинг“ АД Антраник Шакариян обяви, че дарява 51% от транспортната компания на Община Варна, за да бъде гарантирана заетостта на работниците и служителите, които от седмица са в стачна готовност.

Намерението на Дарението бе прочетено официално в кабинета на председателя на градския парламент Иван Луков, където стачници и представители на мениджмънта на Транстриумф трябваше да получат предложение от Общината, което да даде сигурност за работните места в дружеството и след 1 януари, когато вътрешният оператор „Градски транспорт“ поема превозите в града.

Дали Общината ще приеме Дарението и с него – ангажимента за съхраняване на работните места в предприятието или ще прати на борсата 700 души, ще стане ясно идната седмица. Тогава, най-вероятно в сряда, председателят на ОбС обяви, че ще има нова среща за коментар по същество на дарението.

Докато стане ясно дали Общината ще поеме грижата за работещите, те прекратяват протестните действия.

Ето и пълният текст на декларацията, която собственикът и изпълнителен директор на „Транстриумф Холдинг“ АД изпрати на кмета Иван Портних и на председателя на Общинския съвет Иван Луков.

ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ВАРНА

Г-Н ИВАН ПОРТНИХ

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ВАРНА

Г-Н ИВАН ЛУКОВ

 

 

Уважаеми господа,

Последните дни бяха белязани от високо напрежение, което повече от година всекидневно владее хората, заети в осигуряването на обществените превози в града. Работниците и служителите на „Транстриумф Холдинг” за първи път демонстрираха публично страховете си да останат без работа и доходи. До момента над 14 хиляди варненци дадоха положителна оценка на тяхната работа. Това е така, защото зад табелата „Транстриумф Холдинг” освен 23 години история и милиони левове инвестиции, стоят 700 варненци и техните семейства, прекрасни специалисти и професионалисти. Те са интелигентни хора, които не заслужават да бъдат подвеждани и имат право да знаят истината, да работят и да се грижат както за своите семейства така и за удобството и сигурността на гражданите на града ни.

С цел да се избегне по-нататъшно нагнетяване на напрежение, което може да доведе до нежелани последици както за работещите в „Транстриумф Холдинг”, така и за гражданите на Варна и като човек, работил повече от 20 години за просперитета на града ни, след много размисли взех своето отговорно решение и предлагам на Община Варна да придобие БЕЗВЪЗМЕЗДНО 51% от собствеността на „Транстриумф Холдинг” АД.

ДАРЯВАНЕТО на мажоритарния пакет акции от дружеството, което обезпечава 53% от линиите в общинската транспортна схема на Варна, да бъде гарант за работещите 700 души да запазят работните си места и прехраната на семействата им, а Община Варна да премахне зависимостта си от единствен превозвач, било то и общински, който е в перманентно нестабилно финансово състояние. Така Община Варна ще запази конкурентната среда в бранша.

Разчитам Община Варна да приеме ДАРЕНИЕТО НА АКЦИИТЕ /процес, който спокойно може да приключи до 31.12.2013 г./ и заедно да се превърнем в гарант за работните места на хората от „Транстриумф Холдинг” АД, за социалния мир в града и за качественото изпълнение на обществените превози във Варна.

 

Антраник Шакариян,

Собственик и

Изпълнителен директор

на „Транстриумф Холдинг” АДСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Мрачни настроения обхващат мениджърите в сферата на услугите, показва анкета на НСИ. През февруари бизнес климатът в сектора на услугите се […]

 
Властта

Отношенията му с Кирил Петков били в ледена епоха
Ние в училището в Банкя също сме се учили да не […]

 
Здраве и красота

За медицината къпането е нещо много повече от хигиенен ритуал, защото въздейства върху нашите ексклузивни 2 квадратни метра “собственост” – кожата, […]

 
Жълто

Кендъл Дженър може да се е събрала с бившия си Девин Букър.

От „TMZ“ пишат, че 28-годишната моделка и баскетболистът отново са […]

 
 

към началото