твоята гледна точка
Сменят целия борд на директорите на НДК, в новия само жени
Автор Vnews, добавено на 06.11.2013 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Министърът на културата Петър Стоянович е сменил целия Съвет на директорите на НДК. Заповедта, с която „24 часа“ разполага, е с дата 4 ноември 2013 г.

С нея се освобождават Тодор Влайчев, Ивайло Георгиев, Стоян Стоянов, Радка Петрова и Митко Тодоров. Договорите, сключени с тях за възлагане управлението на държавното акционерно дружество, се прекратяват. Всеки от освободените ще получи обезщетение от три месечни заплати. Нито един обаче не е освободен от отговорност. Решението трябва да влезе в сила от датата на вписване на промените в Търговския регистър. Проверка на „24 часа“ показа, че заявление за това вече е подадено и в момента се обработва.

В новия борд на директорите ще има само жени. Заповедта посочва като нови членове Антоанета Желязкова, Велислава Кръстева, Веселина Минчева, Олга Манолова, Пени Раева. В заявлението до Търговския регистър се посочва Раева като изпълнителен директор на НДК. Тя бе зам.-шеф по времето на предишния директор Христо Друмев.

Преди дни, „24 часа“ съобщи, че НДК и НАП водят спор за 11 млн. лв. неплатени данъци, натрупани от 2005 до 2010 г.

Две ревизии установили, че дългът е натрупан от неплатен данък върху доходи от наем. Една от констатациите в акта е и че дворецът е отдавал помещения при наеми, значително по-ниски от пазарните цени. Към момента на публикацията се знаеше, че НДК оспорва акта с искане част от дължимото да се отпише по давност. За останалата намерението на данъчните било да поставят под запор бъдещи вземания или банкови сметки на двореца. Имало вариант и за запор на сградата, но той отпаднал. Нашите източници твърдяха също, че спорът ще бъде разрешаван от две министерства- финансовото и културното, заради размера на дълговете.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

На 15 август православната църква отбелязва един от 12-те най-големи християнски празници Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица.

Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите […]

 

В неделя над Западна България, а около и след обяд и над останалата част от страната, ще има значителна облачност. На […]

 

Най-старите пенсии ще бъдат увеличени най-много от 1 октомври 2022 г. За някои пенсии повишението може да надмине 300 лв., показват […]

 
 

към началото