твоята гледна точка
Служителите на „Транстриумфэ“ внасят подписка в общината, протестират символично до 6-и ноември
Автор Vnews, добавено на 30.10.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

В рамките на днешния ден (вторник, 29 октомври) представители на Стачния комитет в „Транстриумф Холдинг“ АД се срещнаха последователно – с председателя на Общинския съвет г-н Иван Луков и с ръководството на Дружеството.
В рамките на първата среща, на която необяснимо за нас отсъстваше г-н кмета Иван Портних, получихме уверението на председателя на Общинския съвет, че в рамките на една седмица ще ни бъде предложено – на нас и на ръководството ни, извънредна мярка, която да гарантира сигурността на работните ни места в обслужването на общинската транспортна схема.
Снощи, в 18.00 часа, ние – представителите на Стачния комитет, които участвахме в срещата с г-н Луков, запознахме работниците във фирмата с уверенията, които получихме. На срещата в базата на „Транстриумф“ присъстваха повече от 350 души, които категорично обявиха, че няма да допуснат да бъдат приспивани от Общината с обещания, които не носят никаква сигурна гаранция за работата ни. Изпълнителният директор на дружеството г-н Шакариян, който заедно с екипа си слезе в Базата, за да се срещне с работниците, също призна, че не знае повече от нас за тази мярка, която Общинският съвет се готви да ни предложи. Г-н Шакариян обясни на работниците и служителите от дружеството, че никой не е коментирал с него параметрите на работа. Той каза, че, ако фирмата бъде подизпълнител, но с минимален брой линии, „Транстриумф“ няма да е в състояние да обслужва лизинга на новите автобуси, които Дружеството закупи със собствени средства преди няколко години.
Въпреки повишеното напрежение сред работниците се обединихме около становището до другата сряда – 6 ноември, да запазим символичните форми на протест, които са в сила от миналия петък, като запазваме правото си след тази дата, ако Общината не ни предложи документ, който гарантира хляба ни, да преминем и към ефективни форми на гражданско неподчинение.
Тези свои намерения ние ще обявим на сесията на Общинския съвет утре – сряда, 30 октомври. На нея ще депозираме и повече от 6500 подписа, които варненци поставиха само за няколко дни в защита на исканията ни за гарантиране на работните ни места.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

„Има такъв народ” представи своя проект за кабинет, след срещи с три парламентарно представени партии. Първи бяха поканени за разговори от „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Втората среща беше с „Демократична България“, а […]

 

Броят на заразените с коронавирус в европейските страни от началото на пандемията надхвърли 60 милиона. Това става ясно от съобщение за […]

 

Тройно намаление на депутатската заплата, като основната да стане 1576 лв. вместо сегашните 4728 лв., предлагат Мая Манолова и депутати от […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото