твоята гледна точка
Онкоболницата купува защитни облекла с проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”
Автор Vnews, добавено на 29.10.2013 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Закупуване на защитно облекло за работещите в общинската „Специализирана болница за лечение на онкологични заболявания Д-р Марко А. Марков – Варна” ЕООД предвижда проектът „Безопасност и здраве – гаранция за професионализъм и качество” на „СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков – Варна” ЕООД по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG 051PO001-2.3.03 „Безопасен труд”, който стартира в здравното заведение  през октомври. 172 265.33 лева е стойността на целия проект, от които 137 812, 26 лева ще бъде безвъзмездната финансова подкрепа от Европейския социален фонд, а собственият принос на дружеството е в размер на 20% или 34 453,07 лева.

До октомври 2014 г. трябва да бъде направен Анализ на сегашното състояние и проектиране на организацията на трудовата дейност в болницата. В проекта са предвидени средства за разработване и внедряване на BS OHSAS 18001:2007 – Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд, както и за сертифициране на здравното заведение по тази система.

В рамките на проектната година ще бъдат закупени за нуждите на работещите в СБАЛОЗ – Варна 6500 броя еднократни хирургически предпазни престилки. Те ще бъдат с повишени защитни свойства – антибактериални, с непромокаемо лице, антистатичен дишащ гръб и ръкав с плътен ластик. Ще бъдат закупени и 176 броя медицинско защитно облекло от материали, обработени със силикон и тефлонова нишка с повишени защитни свойства срещу задължане на кръв, контакт с биологични и химични агенти, токсични вещества и други. Проектът предвижда и закупуването на 5 броя защитни комплекти, състоящи се от престилка, яка и очила с оловен еквивалент за отделението по Образна диагностика, както и 52 броя антирефлекторни корекционни очила, които ще предпазват очите на персонала, който повече от половината от работното си време работи с видеодисплей.

Целта на проекта е да бъдат създадени устойчиви безопасни условия на труд за целия персонал на здравното заведение – 253 души, както и обезопасяване на съществуващите лечебни процеси чрез закупуването и въвеждането в експлоатация нва оборудване за парно вакуумно стерилизиране на инструменти и текстил и предприемането на превантивни мерки за опазване здравето на работещите в здравното заведение.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Днес ще духа умерен и силен северозападен, по-късно през деня в Източна България – североизточен вятър и с него в страната ще нахлува хладен въздух. Ще има по-значителни временни увеличения на […]

 

Рекорден спад в цяла Европа. Има надежда за нормален туристически сезон

Въпреки отмяната на почти всички мерки броят на заразените и починалите от COVID-19 […]

 

На 6 май Българската православна църква чества деня на Свети Георги Победоносец – един от най-почитаните светци у нас. Той е […]

 
 

към началото