твоята гледна точка
Още 3 дни плащаме данък сгради и таксите за колата и боклука
Автор Vnews, добавено на 28.10.2013 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

На 31 октомври изтича законоустановеният срок за плащане на годишните задължения за данъка върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъка върху превозните средства, припомни общинският пресцентър.

Ако все още дължите налози и такси на местната хазна, можете да ги покриете на следните места:

Плащането на задълженията в брой се извършва на следните каси:

1. Осем каси, разположени на територията на район „Приморски” (бул.”Ген.Колев” №92) и сградата на Изчислителния център (бул.”Сливница”№191), с работно време от 09.00 до 17.30 часа.

2.  Една каса на площад „Мусала”, с работно време от 09.00 до 17.00 часа.

За улеснение при плащането тези каси са снабдени с ПОС-терминални устройства и гражданите могат да ползват кредитни и дебитни карти.

3. Седем каси, създадени със съвместните усилия на община Варна и на „Браво инвестмънтс” ООД,  разположени както следва:

– район „Владислав Варненчик” – пазар „Кайсиева градина”, до „Еврофутбол” (между бл. 215 и бл. 217);

– район „Владислав Варненчик” – ІІІ микрорайон, до паркинга, разположен северно до вх. 6 на бл.302 (зад автобусната спирка срещу Кауфланд);

– район „Младост” – ул. ”Под игото” и ул.”Капитан Райчо” (до магазина за хранителни стоки);

– район „Одесос” – ул.”Цар Петър” и ул. ”Александър Рачински”, бул.”Ген. Колев” – спирка „Нептун”;

– район „Приморски” – ул. ”Роза” и ул.”Ян Палах”, пазара срещу Палах център;

– район Аспарухово – бул.”Народни будители” №1 (срещу ОУ ”Христо Ботев”, до павилиона за продажба на карти за градския транспорт, зад автобусната спирка);

– Централен кооперативен пазар – павилион №85 на  ул. ”Доктор Пискюлиев”.

 

Работно време – всеки делничен ден от 8,30 до 19,00 часа и събота.

 

Плащане на задълженията по банков път:

За улеснение при плащане на задълженията е постигнато споразумение с ЦКБ – обслужващата банка на община Варна. Базата данни със задълженията се предоставя и актуализира всеки ден. Така гражданите могат да получават актуална информация за своите задължения и да ги заплащат коректно.

Община Варна предоставя възможност на всички физически и юридически лица да проверят задълженията си онлайн, в официалната интернет страница на общината www.varna.bg.

Чрез въвеждане на ЕГН/ЕИК по БУЛСТАТ, входящ номер и дата на подадената от лицето данъчна декларация, могат да се правят проверки на цялостния данъчен статус  на съответното лице – задължения за текущата 2013 година, непогасени задължения за предходни години, последни плащания по дати, справка за декларирани имоти и превозни средства, както и закрити партиди. Всички желаещи могат да разпечатат и годишните си съобщения.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Преди обед на много места в низините и равнините ще е с ниска облачност или мъгла. Над останалите райони ще е предимно слънчево, но следобед от запад ще започне ново увеличение […]

 

На 3 март отбелязваме Националния празник на България, навършват се 145 години от Освобождението.

На този ден през 1878 г. е подписан Санстефанският […]

 

Горива от руски нефт в България вече няма да се произвеждат. Вносът на суровината от Москва спира от днес, след като […]

 
 

към началото