твоята гледна точка
Кметът Портних: В моето управление няма задкулисие. Решенията взимам аз. Благодаря за толеранса
Автор: Снимка: Варнаутре.бг, добавено на 23.10.2013 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

„Никой не ми шепне на в ухото. Млад съм, имам амбиции и мога да развивам града така, че всички ние варненци да живеем на правилното място“. С тази декларация варненският кмет Иван  Портних на 101-ия ден от управлението си начело на Варна застана зад новите си назначения в екипа и зад политиката, която провежда и планира да налага като управленски модел на града.

Портних се солидаризира с варненци в претенциите им към качеството на административните услуги. Обеща им сериозно подобрение. Не е изключено в екипа му да заработи и ресорен висш шеф, чиято основна работа ще е административната отзивчивост към гражданските претенции, инициативи и искания. Зам.-кмет ще има и по морските въпроси.

„Броят на заместниците ми не бива да притеснява никого – заплатата на един зам.-кмет е по-ниска от тази на директор на дирекция“, успокои духовете варненският кмет.

“ За сто дни може и трябва да се покаже воля и визия за промяна. От тук нататък следва много работа, за да свършим всичко онова, което съм поел в предизборната си кампания като ангажименти към града и варненци“, обяви Портних.

Той не скри доволството си от финализираните европроекти за повече от 70 млн. евро в рамките на стартовите 100 дни.“Бяха решени проблеми, които са се влачили с години и ясно поставихме европейската перспектива на града, за която всички варненци да се обединим в усилията си“, обобщи кметът.Инфраструктурните проекти и социално уязвимите варненци остават основен приоритет за Портних и екипа му и в бюджета за 2014-а г. Край на кръпките по улиците за сметка на основните и качествени ремонти, обеща варненският кмет в идните месеци – както по основните булеварди на града, така и в малките улички.“Извършените в годините ремонти на ул. „Брегалница“ са глътнали толкова, колкото струва основната рехабилитация с подмяната на подземната инфраструктура“, илюстрира Портних.Като успешен се очертава да приключи и ангажиментът му по осигуряването на места за децата в градините.“Заварих 675 места в недостиг по регистър. За 100 дни разкритите с оптимизация на мрежата места са вече 500″, отчете кметът.Преди лято 2014 преобразяването на пешеходния ринг трябва да е приключил, за да бъде центърът привлекателен за туристите и гостите на града, обяви Портних часове след началото на ремонта за 5 млн. лв., който започна във вторник.От държавния бюджет за догодина Варна чака парите за укрепването на свлачището „Трифон Зарезан“. Обещанието било потвърдено от премиера Пламен Орешарски. 5-те милиона за ремонта на Двореца са сигурни, а възстановяването на Юнашкия салон се очертава да е по програма Джесика.Никакви повишения на данъците и благоприятна среда за бизнес – с добра инфраструктура и по-малко бюрокрация, обеща Портних след 100-ия ден управление.Засилен контрол и глоби. По тази фопрмула кметът се закани да пребори пропуските на сметопочистващите фирми, заради които Варна, особено в центъра, е потънала в боклук.На излизане от изпитателния 100-дневен период новият кмет призова варненци за солидарност в усилията за възвръщането на блясъка и славата на морската столица Варна.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Европейската комисия ще забранява непродадени дрехи и обувки да се унищожават. Това предвижда нов регламент за екопроектирането на устойчиви продукти. Той […]

 
Властта

Да отпадне предложението за актуализация на данъчните оценки на имотите, залегнало в Закона за местните данъци и такси, решиха депутатите от […]

 
Здраве и красота

Кивито е първенец сред плодовете по наличие на витамин С, като изпреварва дори цитрусите. В него има не само витамини, но […]

 
Жълто

Дъщеричката ѝ Радикс е почти на 4 години
Съвсем скоро малката Радикс ще навърши 4 години. Камерън Диас, която стана майка на […]

 
 

към началото