твоята гледна точка
Вдигат данъка да приходите от хазарт
Автор Vnews, добавено на 23.10.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

С данък от 20% да се облага разликата между приходите от залози и изплатените печалби от страна на организаторите на хазарт, ще предложат депутати от управляващото мнозинство, твърди „Стандарт“.

В момента данъкът е 15%, но върху всички събрани приходи от залози. Това е една от причината да няма голям интерес за получаване на лиценз за организиране на хазарт в интернет. Лиценз за онлайн хазарт е даден само на едно дружество – efbet.com, регистрирано в Малта, каза председателят на Държавната комисията за хазарт Огнемир Митев. Документи са подали още две – българска и „световно известна компания“, допълни той. Затова депутати ще предложат да се облага разликата между приходи и изплатени печалби, но данъкът да бъде 20% – двойно по-голям от корпоративния данък, който е 10%. Готвят се промени, които ще накарат компаниите, предлагащи онлайн хазарт, да се лицензират, потвърди и председателят на ДКХ Огнемир Митев. Той намекна, че те ще станат факт до края на годината и ще бъдат обсъдени с бюджета за 2014 г. и данъчните промени. „Вярно е, че на пръв поглед изглежда, че даваме прекалено много отстъпки, но така казината ще развиват по-добре своята дейност и ще плащат повече данъци“, каза Митев. Хазартът носи приходи от 125 млн. лв. годишно в хазната и има още потенциал за развитие, допълни той.

Предвижда се да бъдат намалени и санкциите, които не отговарят на извършеното нарушение. Обсъжда се и идеята само една организация да следи дейността на хазартните сайтове. В момента три организации контролират сайтовете, а по-добре ще бъде сървърите да бъдат свързани само с една – Националната агенция за приходите (НАП). Досега 140 сайта без лиценз са вкарани в „черния“ списък. Достъпът до тях е блокиран, но повечето сайтове публикуват линкове, които дават възможност филтрите да се прескочат и потребителите спокойно да залагат. В някои държави в „черните“ списъци има по 200-300 сайта. Сървъри за онлайн хазарт се разполагат в страни като Северна Корея и Китай и това прави трудно проследяването им от властите.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за юни.

До полунощ явленията навсякъде ще затихнат и купестата облачност ще размие. През втората половина от нощта ще […]

 

Премиерът назначи първите двама зам.-министри. Гълъб Донев за недоволството, че уволнил досегашните: Явно нямат кадри

Рекорден брой съветници ще назначи в политическия си кабинет новият министър-председател […]

 

Всички зам.-министри освободени, премиерът заподозря в това саботаж
Петков видя възможност да изкарат и 4 г.
Борисов призна – ако Нинова […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото