твоята гледна точка
Да помогнем на Мишо да живее
Автор Vnews, добавено на 18.10.2013 година, в категории: Доктор Ох Боли, Коментари (0)

Михаил Ивайлов Митев е на 13 години. Той е болен от рядко и тежко генетично заболяване, известно като муковисцидоза. Лечението и храненето изискват много скъпоструващи лекарства и помощните средства за прилагането им са само поддържащи. Това прави невъзможно семейството да се справи с този тежък проблем поради липса на финансови възможности. Родителите молят добри хора с финансови възможности да подкрепят лечението на детето и изказват предварителни благодарности на всички съпричастни за разбиране на проблема за осигуряване на по-леко боледуване на Мишо, по-качествен и дълъг живот.

Банковата сметка за целта е в Експресбанк – BG58TTBB94005526464053. BIC TTBBBG22

Титуляр по сметката е Михаил Ивайлов Митев.

За да поддържа живота на Мишо, ежедневно семейството трябва да му осигури специални инхалации и скъпоструващи лекарства за дихателната и храносмилателната система. За съжаление, болестта при него е била открита по-късно – на 6-годишна възраст, поради което тъканта на белия му дроб е с известни втвърдявания и дишането му е затруднено.

Муковисцидозата е заболяване, предизвикано от генетичен дефект, при което тялото не може нормално да приема и изхвърля сол и вода от клетките си. Това води до натрупване на гъста слуз, която задръства белите дробове и храносмилателната система. Тя не е само белодробно заболяване, а засяга целия организъм. Родителите обикновено са здрави и заболяването на детето е изненада за тях.

Симптомите се проявяват още в бебешка възраст – забавено наддаване на ръст и тегло, мазни изпражнения, кожа със солен вкус, честа упорита кашлица, затруднено дишане и храносмилане. Заболяването все още е нелечимо, но при правилно медицинско обгрижване болните могат да водят нормален живот.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Глобалният икономически растеж се стабилизира след глобалните сътресения, сочи най-новият доклад на Световната банка.

Подобрение в глобалните перспективи се дължи най-вече на растежа за Съединените щати: сега се предполага, че БВП на […]

 

След топлия понеделник във вторник, 11 юни, е обявен жълт код за горещо време.

При екстремно високи температури от първа степен метеоролозите предупреждават […]

 

Изненадващо за социолозите, но не и за варненци, 7 партии влизат в следващото Народно събрание, сочат официалните данни от преброяването на […]

 
 

към началото