твоята гледна точка
Варна – домакин на международна конференция по отология и ринология
Автор Vnews, добавено на 16.10.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

 

На 18-19 октомври в к.к. „Св. Св. Константин и Елена” ще се проведе научната конференция „Функционална хирургия в отологията и ринологията”. Конференцията продължава традицията на международните форуми по отология и невро-отология, провеждани в Стара Загора през последните 13 години. Научното събитие е посветено на празника на духовния покровител на България Св. Иван Рилски Чудотворец и честване Деня на българския лекар – 19 октомври.

 

Световноизвестният хирург в областта на ушните заболявания и невро-отологията проф. д-р Жак Манян от Марсилия и безспорният авторитет и специалист в тази област от българска страна – отологът проф. д-р Павел Димов са имената, които в най-висока степен допринасят за успешното провеждане на научните форуми през годините. Френският специалист спомага за внедряването на нови форми и  основни европейски изисквания в лекарското обучение у нас. Проф. д-р Жак Манян е създател на Европейската Академия по отология и невро-отология и дългогодишен председател на Световната организация на оториноларинголозите.

На международния форум ще присъстват лектори от Турция, Македония и Сърбия, както и над седемдесет специалисти от нашата страна. Представител на университетска болница и медицински факултет към Тракийския университет в град Одрин, Турция, ще бъде проф. д-р Мустафа Кемал Адали, известен специалист по ринология и обструктивна сънна апнея. В научното събитие ще се включат и много педиатри, общопрактикуващи лекари и студенти по медицина и стоматология от България и чужбина, обучаващи се в Медицински университет – Варна.

Тържествено откриване на форума ще се състои на 18 октомври, от 18:00 ч. в конферентната зала на хотел „Романс“ с концерт от ортодоксални и класически произведения, изпълнени от октет „Йоан Дамаскин“ – Стара Загора. На 19 октомври, след приключване на научните сесии, в програмата е включено и посещение на манастира „Св. Св. Константин и Елена”.

Събитието се провежда под патронажа на ректора на Медицински университет – Варна, проф. д-р Красимир Иванов и ректора на Тракийски университет – Стара Загора, проф. д-р Иван Станков.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Пет дни преди да изтече крайният срок, в който акад. Николай Денков трябва да е готов със състав на правителство, преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ финишираха и списъкът за министри бе […]

 

Поне 5 нови имена в редактирания списък на акад. Денков

 

3 часа се оказаха достатъчни слънцето да изгрее отново над правителството с премиери […]

 

Може да се стигне до извода, че бившият министър-председател (Бойко Борисов) е предоставил на трети лица придобити в резултат на извършено […]

 
 

към началото