твоята гледна точка
Общината обяви конкурс за идеи
Автор Vnews, добавено на 16.10.2013 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

Община Варна открива форум за най-смела, прогресивна и иновативна идея, насочена към разрешаването на важни проблеми на града, която да направи управлението по-ефективно и по-благоприятно за гражданите.

Конкурсът се организира в рамките на инициативата Mayors Challenge (Предизвикателство за кметове) и има за цел подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на хората в градовете чрез практики, които ще могат да се приложат в целия свят и ще допринесат за решаването на назряващи глобални проблеми.

В състезанието могат да се включат европейски градове с население от над 100 хил. жители. На това условие отговарят около 600 населени места на континента, сред които и седемте най-големи градове в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. Градовете кандидати трябва да се намират в някоя от страните от ЕС или от асоциираните държави по Седма рамкова програма.

Идеите могат да обхващат следните области: градско развитие и благоустройство, образование, обществено здравеопазване и здравословен живот, околна среда и устойчивост, обществена безопасност, социални услуги, управленски решения, мобилност и инфраструктура.

Най-добрата идея ще бъде избрана за представянето на града в конкурса Mayors Challenge, където ще има възможност да се състезава за финансиране от 5 млн. евро и 4 допълнителни награди от 1 млн. евро, предназначени за реализиране на идеята. Двайсетте финалисти в конкурса ще бъдат обявени през пролетта на 2014 г., а през месец май, 2014 техните екипи ще бъдат поканени за участие в Bloomberg Ideas Camp, където в рамките на 2 дни ще имат възможност да доразвият идеите си. До средата на лятото финалистите следва да представят техните идеи, а победителите ще бъдат излъчени през есента.

Идейното предложение трябва да бъде представено в рамките на не повече от 3 страници и да включва описание на идеята, обосновка на обществената значимост, уникалност и приложимост, финансова обосновка, време и етапи за изпълнение. То трябва да бъде адресирано до Община Варна /КК, отдел МС/ с копие, подадено по ел. поща / mdonkova@varna.bg, vsvelinova@varna.bg/, в текстови формат (word) и да съдържа данните за контакт на лицето или организацията /име, телефон, ел.поща, адрес/.

Краен срок за подаване на предложенията в Община Варна е 5 ноември 2013г. След прецизна селекция, избраният автор на идеята, която ще представи общината, ще бъде включен в работната група, която следва да подготви официалната документация и да подаде кандидатурата си до 31 януари, 2014 г.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Днес над по-голямата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, локално интензивни и значителни по количество валежи, с гръмотевични бури и градушки. Вятърът от […]

 

Още преди обяд над Западна България, а следобед и над централната част от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на […]

 

Скок на цената на парното и топлата вода от 1 юли с до 330 процента, поискаха топлофикационни дружества в страната. Заявленията […]

 
 

към началото