твоята гледна точка
Общината обяви конкурс за идеи
Автор Vnews, добавено на 16.10.2013 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

Община Варна открива форум за най-смела, прогресивна и иновативна идея, насочена към разрешаването на важни проблеми на града, която да направи управлението по-ефективно и по-благоприятно за гражданите.

Конкурсът се организира в рамките на инициативата Mayors Challenge (Предизвикателство за кметове) и има за цел подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на хората в градовете чрез практики, които ще могат да се приложат в целия свят и ще допринесат за решаването на назряващи глобални проблеми.

В състезанието могат да се включат европейски градове с население от над 100 хил. жители. На това условие отговарят около 600 населени места на континента, сред които и седемте най-големи градове в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. Градовете кандидати трябва да се намират в някоя от страните от ЕС или от асоциираните държави по Седма рамкова програма.

Идеите могат да обхващат следните области: градско развитие и благоустройство, образование, обществено здравеопазване и здравословен живот, околна среда и устойчивост, обществена безопасност, социални услуги, управленски решения, мобилност и инфраструктура.

Най-добрата идея ще бъде избрана за представянето на града в конкурса Mayors Challenge, където ще има възможност да се състезава за финансиране от 5 млн. евро и 4 допълнителни награди от 1 млн. евро, предназначени за реализиране на идеята. Двайсетте финалисти в конкурса ще бъдат обявени през пролетта на 2014 г., а през месец май, 2014 техните екипи ще бъдат поканени за участие в Bloomberg Ideas Camp, където в рамките на 2 дни ще имат възможност да доразвият идеите си. До средата на лятото финалистите следва да представят техните идеи, а победителите ще бъдат излъчени през есента.

Идейното предложение трябва да бъде представено в рамките на не повече от 3 страници и да включва описание на идеята, обосновка на обществената значимост, уникалност и приложимост, финансова обосновка, време и етапи за изпълнение. То трябва да бъде адресирано до Община Варна /КК, отдел МС/ с копие, подадено по ел. поща / mdonkova@varna.bg, vsvelinova@varna.bg/, в текстови формат (word) и да съдържа данните за контакт на лицето или организацията /име, телефон, ел.поща, адрес/.

Краен срок за подаване на предложенията в Община Варна е 5 ноември 2013г. След прецизна селекция, избраният автор на идеята, която ще представи общината, ще бъде включен в работната група, която следва да подготви официалната документация и да подаде кандидатурата си до 31 януари, 2014 г.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Aсен Василев ще бъде кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“. Това стана ясно от думите на Кирил Петков, който направи специално изявление часове преди официално партията да получи мандат от президента […]

 

От 1 юли всички пенсии за трудова дейност, отпуснати до 31 декември 2021 г., ще се повишат с 10 процента. Към […]

 

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите още ще се повишат, в сравнение с вчера и […]

 
 
Още от Афиш
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото