твоята гледна точка
Строят модерен експоцентър в село Климентово
Автор Vnews, добавено на 15.10.2013 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Нов Център за представяне на цялостния местен продукт в община Аксаково ще бъде изграден в с. Климентово. За тази цел общинското ръководство подписа днес – 15 октомври 2013 г., тристранен договор с представители на Държавен фонд “Земеделие” и Местната инициативна група (МИГ) “Девня – Аксаково”.

“Първият етап от новия проект е на стойност от 178 000 лв. и има за цел да изгради и оформи залата за гости в обновена къща в селото. В нея местни производители ще предлагат своята продукция. Вторият етап се очаква да бъде финансиран през периода 2014 – 2020 г. и ще обхваща оформянето на цялостния комплекс около сградата. “Това е първият ни проект, финансиран от МИГ “Девня – Аксаково”, каза кметът на общината Атанас Стоилов и поясни, че общината е кандидатствала с още няколко проекта. Идеята за изграждането на този уникален комплекс възникнала преди няколко години, когато есенно време в общината провеждали надпяване на местните самодейни групи. Там всяка от тях предлагала и продукция собствено производство. Така постепенно се оформи идеята да се  създаде комплекс, в който всеки производител от общината, както и от община Девня, да представи своята селскостопанска продукция.  Целта е да се даде тласък на местните производители да рекламират своята  продукция, която през летните месеци може да бъде представена и на летуващите по българското Черноморие. “По този начин ще бъде изграден брандът “Произведено в общините Девня и Аксаково. С така създадения комплексен продукт на територията ще можем да защитаваме местните производители и да търсим възможности за реализация в чужбина”, допълни Свилен Шитов, председател на УС на Местната инициативна група.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Служебното правителство да вземе решение за плана за възстановяване и да включи в него предложенията, направени от президента.

Това поръча Румен Радев на церемонията по представянето на състава и приоритетите на служебния […]

 

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Служебното правителство е в […]

 

Стар автопарк и без въздушна линейка – така изглежда оборудването на Планинската спасителна служба. На фона на това до дни се […]

 
 

към началото