твоята гледна точка
Строят модерен експоцентър в село Климентово
Автор Vnews, добавено на 15.10.2013 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Нов Център за представяне на цялостния местен продукт в община Аксаково ще бъде изграден в с. Климентово. За тази цел общинското ръководство подписа днес – 15 октомври 2013 г., тристранен договор с представители на Държавен фонд “Земеделие” и Местната инициативна група (МИГ) “Девня – Аксаково”.

“Първият етап от новия проект е на стойност от 178 000 лв. и има за цел да изгради и оформи залата за гости в обновена къща в селото. В нея местни производители ще предлагат своята продукция. Вторият етап се очаква да бъде финансиран през периода 2014 – 2020 г. и ще обхваща оформянето на цялостния комплекс около сградата. “Това е първият ни проект, финансиран от МИГ “Девня – Аксаково”, каза кметът на общината Атанас Стоилов и поясни, че общината е кандидатствала с още няколко проекта. Идеята за изграждането на този уникален комплекс възникнала преди няколко години, когато есенно време в общината провеждали надпяване на местните самодейни групи. Там всяка от тях предлагала и продукция собствено производство. Така постепенно се оформи идеята да се  създаде комплекс, в който всеки производител от общината, както и от община Девня, да представи своята селскостопанска продукция.  Целта е да се даде тласък на местните производители да рекламират своята  продукция, която през летните месеци може да бъде представена и на летуващите по българското Черноморие. “По този начин ще бъде изграден брандът “Произведено в общините Девня и Аксаково. С така създадения комплексен продукт на територията ще можем да защитаваме местните производители и да търсим възможности за реализация в чужбина”, допълни Свилен Шитов, председател на УС на Местната инициативна група.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Конституционният съд допусна искането на главния прокурор
ВСС трябва да реши дали спира процедурите

Конституционният съд (КС) допусна за разглеждане искането на главния прокурор Иван Гешев да бъдат “отменени” част от промените в […]

 

Една от най-големите промени в структурата на Европейския съюз от десетилетия бе предложена от френския президент.

През последните месеци Еманюел Макрон не […]

 

Днес вицепремиерът Асен Василев обявява пакета от мерки за 2 млрд. лева помощи

Облагат цигарите с повече за още пари в бюджета

50 лева добавка за […]

 
 

към началото