твоята гледна точка
Маркировка предотвратява задръствания на Аспарухов мост
Автор Vnews, добавено на 15.10.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Условия за въвеждане на аварийна организация на движението по Аспаруховия мост при пътно-транспортни произшествия въведе община Варна. Целта е да бъде избегнато блокиране на трафика при автомобилни катастрофи. В такива случаи ще бъде въвеждано двупосочно движение в едното платно, като указателни знаци и бариери вече са поставени, обясни кметът Иван Портних, който огледа на място новата вертикална маркировка. При нормален трафик знаците ще бъдат покрити. Реализацията на новата маркировка струва 8 000 лв., а средствата са осигурени от местния бюджет. “Идеята не е нова, но бе отлагана с години, в резултат на което по една от най-важните пътни артерии често стават задръствания“, допълни кметът.

Той припомни и друг проект, реализиран в близост до моста –  „Гордостта на вековете“. Рисунките на великите българи  са на стойност 6500 лв. Те станаха факт чрез програмата на община Варна за финансиране на творчески проекти „Варна – територия на творчеството“. Авторите са млади художници от сдружението с нестопанска цел „Демо“, които посветиха идеята си на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г.

„Над графитите монтирахме осветление, на стойност 13 000 лв., което позволява да се виждат и нощно време“, каза Иван Портних. Той допълни, че в контекста на темата за осветлението попада и друг важен въпрос – предстоящото излизане на община Варна на свободния пазар на електроенергия. „Работим активно в тази посока, защото при сключване на договори с нов доставчик имаме възможност да спестим над 1 млн. лв. За съжаление, не срещаме активно съдействие по отношение на подготовката на документацията от Енерго Про“, каза кметът. Той допълни още, че общината е уведомена, че в момента в частната компания върви реорганизация на отчитането на потреблението на ел.енергия. „Надявам се промените да бъдат такива, че да не се отразят върху сметките за ток на хората“, коментира Иван Портних.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Всички зам.-министри освободени, премиерът заподозря в това саботаж
Петков видя възможност да изкарат и 4 г.
Борисов призна – ако Нинова не се беше дръпнала, щяхме да имаме правителство с първия мандат. Тя […]

 

В София доскоро с 1 средна заплата можеше да се купят 0,8 квадратни метра, сега – само 0,65
Наемите растат […]

 

Общите събрания на ВКС и ВАС нямат свой човек в комисията в новия законопроект на партията на Бойко Борисов

Проект за изцяло […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото