твоята гледна точка
Дечко Узунов в Двореца в Балчик
Автор Vnews, добавено на 05.10.2013 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

На 5-ти октомври, от 18.00 часа в Галерия „Тихото гнездо“, на ДКЦ „КИ Двореца“, Балчик се открива изложбата „ДЕЧКО УЗУНОВ – АКВАРЕЛ” представена от Общински културен институт Галерия-музей „Дечко Узунов”, София.

 

Изложбата показва 20 уникални акварелни творби на Дечко Узунов и представлява селекция от любимите теми на изключителния художник – пейзажи и голо тяло.

 

Професор, Академик, Ректор на Художествената академия, Директор на Националната художествена галерия, Председател на Съюза на българските художници, Почетен член на чуждестранни академии, Почетен председател на AIAP /Международната асоциация за пластични изкуства към ЮНЕСКО/, носител на множество високи национални и международни отличия и награди, Дечко Узунов е уникален творец в полето на европейската култура.

 

През 1999 г. ЮНЕСКО  обяви Дечко Узунов за Световна личност на годината по повод 100 годишнината от рождението на художника, с което беше достойно отбелязано мястото на българския творец и заслугите му към световната цивилизация.

 

Настоящата изложба ни подарява един месец ежедневно съприкосновение с творчеството на един велик художник. Нежността на неговите акварели ще ни донесе вдъхновение, ведрост и любов.

 

ДКИ „КЦ Двореца“ ви кани на откриването на изложбата, на което ще присъства Боряна Павлова, Директор на Галерия-музей „Дечко Узунов”, София.

 

„За пръв път подобна изложба гостува в нашата галерия. Дечко Узунов не е излаган досега в този регион. Вярвам, че това е само началото на сътрудничеството ни с Общински културен институт Галерия-музей „Дечко Узунов“, София. Още отсега мога да заявя, че при конструирането на културния ни календар, водещо ще бъде качеството на културните продукти. Стремежът ни е Държавният културен институт да се превърне в действителен, действащ и запомнящ се с културните си прояви  център.“

 

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Поне 5 нови имена в редактирания списък на акад. Денков

 

3 часа се оказаха достатъчни слънцето да изгрее отново над правителството с премиери Николай Денков и Мария Габриел. Ден след като бившата еврокомисарка […]

 

Може да се стигне до извода, че бившият министър-председател (Бойко Борисов) е предоставил на трети лица придобити в резултат на извършено […]

 

Радев даде мандата с предупреждение, че вече е дискредитиран и е по-добре Денков сам да се откаже
Само Народното събрание […]

 
 

към началото