твоята гледна точка
Община Варна строила незаконно
Автор: Снимка: Варнаутре.бг, добавено на 02.10.2013 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Община Варна е строила обекти, нарушавайки правилата за застрояване. Това стана ясно от думите на кмета Иван Портних, който призна, че новият покрит басейн „Приморски“ е построен, но не може да бъде пуснат в експлоатация, тъй като е излязъл от проектните си параметри абсолютно незаконно.

„По обекта липсва наздор. Правени са промени, които не са отразявани в проекта на обекта, а строителството е продължавало. Сега ние ще трябва да коригираме всичко това, за да може обектът, изграден с пари на данъкоплатците, да бъде пуснат“, обясни кметът Портних. Той не скри, че закритият басейн „Приморски“ не е единственото незаконно строителство, възлагано и допускано от Община Варна.

Залата за бадминтон в „Младост“ е изградена без технически проект, което отново прави пускането й в експлоатация на този етап невъзможно. Припомняме, че парите за нейното довършване именно сегашният кмет Иван Портних в качеството си тогава на шеф на бюджетната комисия бяха отрязани и пренасочени за улични ремонти. Въпреки това бившият кмет Кирил Йорданов и екипът му довършиха залата, без да е ясно и до ден днешен с какви средства са случи това. Липсва и официално становище от общината вярно ли е, че залата е построена с документация за „реконструкция“, тъй като финансирането й бе извадено от капиталовата програма за 2013 г.

Детската ясла във „Владиславово“ също е без шанс за пускане в експлоатация за момента, тъй като проектът и изпълнената сграда са с различни параметри.

Спортната зала в училище „Елин Пелин“ е поредната общинска строителна издънка. Преди да рухне, правителството на ГЕРБ даде 1 млн. лв. за изграждането на спортна зала в школото. Сега обаче се оказва, че проектът за новото съоръжение е така направен, че хранителните продукти, които трябва да стигнат до кухнята на училището трябва да преминават през спортното съоръжение. Гаф, който санитарните власти няма как да подминат. Строителните – също.

Кой и как ще носи отговорност за излетите милиони левове в изграждането на обекти с обществена значимост, които практически са незаконни, предстои да стане ясно.

Кметът е непоколебим, че един от  отговорните по тези дела бедспорно е оцелелият от екипа „Йорданов“ зам.-кмет Богдан Караденчев, в чиито ресори бе и капиталовото строителство.

Дали ще има кметски чиновници дадени на прокурор, още не е ясно. Ясно е само, че новата власт във Варна в момента узаконява незаконни строежи, за да ги пусне в експлоатация. А варненци се чудят как ли би се отнесла властта към тях, ако построят незаконен обект…Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Младите работници и служители са с по-ниски доходи и имат по-големи финансови задължения в сравнение с тези на заетите на пазара […]

 
Властта

Не мисля, че потоците от мигранти ще приключат. Аз предвиждам, че с новите конфликти, особено в Близкия изток, този поток ще […]

 
Здраве и красота

Кайсиите, или абрикосите, са вкусни и сочни плодове, които са пълни с полезни витамини и минерали.

Те са известни със своята сладка […]

 
Жълто

Дъщерята на Ари Булон, който твърди, че е син на Ален Делон, е поискала от съд в Женева да назначи разреши […]

 
 

към началото