твоята гледна точка
Ако искате да помогнете на бежанците, можете и през Фейсбук
Автор Vnews, добавено на 29.09.2013 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Фейсбук вече събира якета и памперси за бежанците у нас. Неправителствени организации и отделни хора се свързват с държавните ведомства, за да може помощта да стигне до бегълците.

Освен паричните дарения, които всеки може да направи по сметка в банката, хората масово даряват детски колички, памперси, обувки, тигани, чинии, пасти за зъби.
В социалната мрежа Фейсбук има няколко кампании за набиране на помощ и доброволци, които да помагат за разнасянето и сортирането на вещите и храните. Една от тях е групата „Приятели на бежанците“, в която се свързват и координират много хора, които искат да помогнат – събират всякакви нужни предмети и пари, подреждат, опаковат, превозват.
Другата група се „Хуманитарна помощ за бежанците в България“. Там могат да се намерят полезни съвети за това какво да дарим, ако искаме да помогнем. Хората в центровете за временно настаняване сега се нуждаели от топли дрехи за зимата, както и от добре поддържани обувки. Одеалата, детските колички, памперсите както и сухото мляко за малчуганите също било от полза. В групата съветват жените, които искат да дарят дрехи, да не дават такива, които са доста разголени – къси поли или рокли, защото самата религия на сирийките не позволявала те да носят подобни дрехи.

Тигани, тенджери, вилици, ножове, четки и пасти за зъби както и сапуни и кърпи били винаги добре дошли, пише Стандарт.

В групите ясно е разписано къде по места могат да се даряват вещите, защото самите организатори нямали възможност да минават и да ги прибират от адреси. Различни магазини или помещения, дори домовете на някои хора са станали складове за помощта.

Организаторите молят още хората, които даряват дрехи, да ги изперат преди това и ако имат възможност, да ги сортират по вид (например от 3 до 6 години).Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Обикновените работници ограничават покупките на храни, но започнаха да пушат повече
Всички ограничават доматите и олиото

Шефовете започнаха да ядат повече хляб, месо, […]

 
Властта

Държавата ще направи още един опит, с който да си върне акциите на Варна в Пловдивския панаир.

На заседание на икономическата комисия […]

 
Здраве и красота

Ново проучване, проведено от Университета в Сидни, разкрива, че редовната физическа активност може да намали риска от диабет тип 2, дори […]

 
Жълто

54-годишната актриса отдавна се възхищава на косата си още от времето на Рейчъл Грийн в „Приятели“ и до днес е вдъхновила […]

 
 

към началото