твоята гледна точка
Ако искате да помогнете на бежанците, можете и през Фейсбук
Автор Vnews, добавено на 29.09.2013 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Фейсбук вече събира якета и памперси за бежанците у нас. Неправителствени организации и отделни хора се свързват с държавните ведомства, за да може помощта да стигне до бегълците.

Освен паричните дарения, които всеки може да направи по сметка в банката, хората масово даряват детски колички, памперси, обувки, тигани, чинии, пасти за зъби.
В социалната мрежа Фейсбук има няколко кампании за набиране на помощ и доброволци, които да помагат за разнасянето и сортирането на вещите и храните. Една от тях е групата „Приятели на бежанците“, в която се свързват и координират много хора, които искат да помогнат – събират всякакви нужни предмети и пари, подреждат, опаковат, превозват.
Другата група се „Хуманитарна помощ за бежанците в България“. Там могат да се намерят полезни съвети за това какво да дарим, ако искаме да помогнем. Хората в центровете за временно настаняване сега се нуждаели от топли дрехи за зимата, както и от добре поддържани обувки. Одеалата, детските колички, памперсите както и сухото мляко за малчуганите също било от полза. В групата съветват жените, които искат да дарят дрехи, да не дават такива, които са доста разголени – къси поли или рокли, защото самата религия на сирийките не позволявала те да носят подобни дрехи.

Тигани, тенджери, вилици, ножове, четки и пасти за зъби както и сапуни и кърпи били винаги добре дошли, пише Стандарт.

В групите ясно е разписано къде по места могат да се даряват вещите, защото самите организатори нямали възможност да минават и да ги прибират от адреси. Различни магазини или помещения, дори домовете на някои хора са станали складове за помощта.

Организаторите молят още хората, които даряват дрехи, да ги изперат преди това и ако имат възможност, да ги сортират по вид (например от 3 до 6 години).Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Храната, безалкохолните напитки и разходите за жилището като ток, вода и отопление вече обхващат почти половината от всички разходи на средния […]

 
Властта

Според проучването при нови избори ни очаква още по-фрагментиран парламент – с “Български възход” на бившия служебен премиер Стефан Янев формациите […]

 
Здраве и красота

Паметта е нещо, с което боравим всеки ден. Тя ни е нужна не само за да си спомняме важна информация, но […]

 
Жълто

Украйна стана големият победител на „Евровизия 2022“ с групата „Kalush Orchestra“ и песента „Стефания“.

Украинската група отправи емоционален призив за освобождаване на хората, които […]

 
 

към началото