твоята гледна точка
Чипсът води до оглупяване
Автор Vnews, добавено на 20.09.2013 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Лекарите отдавна предупреждават за рисковете от прекаляването с чипса, но ново изследване разкри вреда от пържените картофени кръгчета върху психиката на малките деца.

Чипсът влияе на холестерола в кръвта и води до наднормено тегло. Също така има отрицателно въздействие върху сърдечно-съдовата система, а в ранна детска възраст води до проблеми в психическото развитие.

Изследователи от университета в Бристол провели задълбочено проучване на проблема, допълва БГНЕС.

Те изследвали група деца между 3 и 4 години, някои от които консумирали чипс всеки ден. Резултатите при тях показали нарушения на паметта, ниско ниво на творческо мислене и понижена концентрация.

Такива деца намаляват успеха си в училище и имат поведенчески проблеми в семейството и в класната стая.

Изследването показва, че причината за проблема са наситените мазнини в продукта. Те пречат на правилното функциониране на мозъка на детето и неговото хармонично развитие.

Най-тревожен е фактът, че последствията от прекомерната употреба на чипс в ранна възраст са необратими. Ето защо специалистите препоръчват на родителите напълно да премахнат пържените картофи и чипса от храната на децата си.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

Hot News

В събота ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще […]

 

Днес празнуваме празника на празниците за българите. 24 май е Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета […]

 

Днес очаквайте нова порция дъжд, градушки и гръмотевици на много места у нас. НИМХ предупреждава за жълт код за обилни валежи в 12 области у нас.

Жълт код за интензивни валежи ще обхване […]

 
 

към началото