твоята гледна точка
Почитаме Вяра, Надежда и Любов. Вижте шифъра на имениците
Автор Vnews, добавено на 17.09.2013 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

Днес православната църква чества Света София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов. Хиляди, носещи тези имена, и роднините им също почитат деня. Малцина обаче знаят каква орисия носят християнските мъченици на хората, кръстени на тях. Отговор на този въпрос, както и за безброй други имена дава тайна египетска таблица, която „Мистериите“ на Стандарт публикува. Преди това символиката й бе адаптирана за енергийния код на кирилицата. Защото всяка азбука е различна, но в същината си е отражение на единното Слово на Твореца.

Според метафизиката в природата на нашата Вселена всичко се движи по строго определени божествени закони. Това, че не ги познаваме или не им вярваме, съвсем не означава, че те не съществуват и не предопределят битието ни. Един от тези закони описва как духовната енергия се проявява в човека през аурата на неговото име. Названията, които получаваме, са кодирана буквена комбинация от вибрации. Те привличат към нас определени енергии от Всемира, които се материализират под формата на обстоятелства, шансове, житейски уроци, които човекът трупа по време на земния си път. Именно тук се крие отговорът на загадката как индивиди с идентични имена често проявяват сходни черти в характера, а понякога имат и сходна съдба.

Скритият смисъл

На първи план аурата на името влияе на носещия го човек със своя смислов корен. Така например момичета, кръстени на Вяра, Надежда и Любов и майка им София, са позитивни, мъдри, носещи благост и висок духовен заряд. Те са готови да се жертват в името на другия или някой висок идеал. Тези качества идват както от житието на християнските мъченици, страдали заради своята вяра и убеждения, така и от превода на самото име. Смисълът на София е Премъдрост Божия, а дъщерите й всъщност са плодовете на Светия Дух.

Адашките пък на Богородица, чието рождество чествахме миналата неделя, по правило се каляват в сериозни житейски изпитания. Причината е кармата, скрита в названието Мария. То като невидим генератор твори една сложна житейска съдба, в която душата на жената има възможност да натрупа огромен земен опит. Кръстените на Св. Георги са заредени с оптимизъм и борбеност, каквото и да им се случва. Ивановците също имат подкрепата на божествения свят, която на физическо ниво се изразява в късмет. Според обяснението, защото името им означава „богопомазан“.

Аураметър

Наред със семантиката обаче човешките названия имат и втори енергиен план. Това е сияние, аура, която е необозрима за нашето зрение и логика. Ключ за разчитането й дава една древна нумерологична таблица, открита при разкопки на египетските пирамиди (виж снимката). Тя се състои от девет реда от букви, цифри и цветове. При определяне аурата на името всяка буква в него трябва да се замести със съответстващата на реда цифра. Накрая числата от получения нумерологичен шифър се събират. Ако полученият резултат е двуцифрен, се сборуват двете числа отново до получаване на едноцифрено. Например момичетата, кръстени на Любов, ще сияят с цвета на децата индиго (в таблицата – номер 6). Изчислението е следното: В+Я+Р+А =3+3+8+1=15. Тъй като резултатът е двуцифрен, той се опростява до едноцифрено (1+5=6). Според древния алгоритъм тази цифра съответства на индиговата енергийна вибрация, която дарява хората с голям витален импулс и интуиция (виж тълкуванията по-долу – б.а.).

Имената на София и дъщеря й Надежда носят качествата на жълтата аура, защото и двете се свеждат до три – София=9+6+3+9+3=30 (3+0=3); Надежда=5+1+5+6+7+5+1=30. Този енергиен тип орисва хората да са креативни и позитивни. Аурата на Любов (3+2+2+6+3=16) зарежда хората с целомъдрен и осъзнат мироглед, идващ понякога и по линия на минали животи.

Нумерологичната таблица в крайна сметка свежда човешките имена до девет типа аура. В следващите редове публикуваме тяхното тълкувание с уговорката, че името формира само част от аурата, с която трептим на квантово ниво, но не цялата. Отделно има значение и как околните наричат човека. Ако е Константин, но го наричат Коце или Георги – Жоро, то аурата и на двете названия ще оказва влияние и съответно ще трябва да се изчисли. И накрая ще разтълкуваме старата мъдрост, че човекът прави името, а не обратното. Т.е., ако нашето съзнание е отворено и достатъчно извисено, то като призма ще пречупи онзи спектър от цвета на аурата, който отговаря за хармоничните качества и въобще нашата еволюция. В случай, че човекът е на по-ниско духовно ниво, то при него ще се наблюдават нисшите вибрации на космичната сила. Обикновено в своето ежедневие човекът се люшка между високото и ниското проявление на своята иначе една и съща енергия.

1. Червена

Този тип аура дава сили на личността да преследва целите си неотлъчно. Носи й силна воля, решителност и способност успешно да се конкурира във всяка сфера на изява. Като цяло червената енергийна вибрация олицетворява основната жизнена енергия, която позволява на човека да се чувства жизнен и физически във форма. Правилният оттенък на червеното издава добри способности на ръководител, визионер, който притежава смелост и голям кураж. Под знака на аления цвят са вождове, генерали, велики президенти. Те са имали в своята биоенергийна система много чист червен цвят, който им е помагал да водят народните маси въпреки огромните центробежни сили. В обществото хората с такива имена обикновено се чувстват шефове. Проявяват се като силни и доминиращи личности, които говорят на висок глас, имат осанка и силно присъствие. По характер са практични, искат да живеят тук и сега да опитат от всичко. В интимен план нагонът им е голям. В професионалната сфера са лидери, пионери, които имат способността смело да поемат рискове. Пасват им дейности, където инициативата е предимство – търговия, бизнес, предприемачество. В личен план са нежни и добронамерени, с голямо сърце, готови винаги да помогнат, ако сте им в приятелския кръг. Урокът, който името дава, минава през нисшата вибрация на неговата енергия. При червените имена тя се проявява чрез раздразнителност, коварство, злоба, нехайство за утрешния ден и стремеж да се живее за чужда сметка.

2. Оранжева

Характерно за имената, носещи оранжева аура, е, че дават на хората голяма харизма и силна емоционалност. Според едни тя се дължи на невероятната плазматична сплав между творчески заряд, буреносни чувства и готовност за действия. Други обясняват изключителния чар на хората с такива имена с техния обаятелен ум и находчивост, авантюризъм и хуманност. Те са сексуални и съзидателни. Твърде леко се приспособяват към обкръжаващата ги среда и обстоятелства. Бързо постигат целите си, преодолявайки препятствията, и интуитивно възползвайки се от благоприятните възможности. Неотлъчно качество на имената с оранжева аура са щастието и позитивизмът. Понякога обаче при оранжевите се наблюдава спад на настроението и те несъзнателно търсят подходяща компания, в която да се върнат към обичайното им жизнеутвърждаващо настроение. Този цвят на името дава още лоялност, сила да се приемат предизвикателствата на деня и умение да се живее в сегашния момент. В същото време мнозина са податливи на повърхностни и бурни емоции, като например лесна влюбчивост, честа смяна на настроенията. Опасността за оранжевите е прекалена самоувереност и горделивост, меланхолия, утопии, прекалена мечтателност, както и егоцентризъм. Понякога те се затварят във вътрешния си свят на тези нисши вибрации и мрачни мисли и така блокират големия си съзидателен енергиен заряд, който идва директно от сърцето. В професионален аспект те са аналитични творци на свободна практика, мениджъри, организатори. Урокът, които оранжевите имена дават на своите притежатели, е как да помиряват противоположностите.

3. Жълта

Носещите име с този цвят на аурата са купонджии по природа и дух, с голяма работоспособност. Хората в слънчевата енергийна орбита са винаги в настроение, весели и много жизнерадостни. Каквото и да се случва около им, те като игриви магьосници са способни да предизвикат усмивки и в най-каменното лице. За това им помагат силната интуиция и емоционална интелигентност, с които напипват най-тънките струни на всяка ситуация. Този тип аура обаче зарежда притежателя си с не малка доза лекомислие, особено при боравенето с финансови средства. Поради тази причина тези индивиди трудно правят сметка на парите си. Финикийските знаци изтичат между пръстите им обикновено за угаждане, хазарт или забавления с приятели. За щастие силният интелект и самоувереност помагат на най-големите бохеми да натиснат спирачки, когато тръгнат по нанадолнището на живота. Жълтите обикновено са много креативни, остроумни, почти нищо не си слагат на сърце и изключително рядко се провалят в начинанията си. Ясната им мисъл им помага да преуспяват във всяка сфера на професионална изява, която изисква чар, интелект, креативност, дипломатичност и нотка артистизъм. Урокът, който този ауричен тип преподава на човека, е овладяване на силната емоционалност, каляване на търпение, постигане на целите без коварство. И въздържание от прекалено лекомислие, граничещо с непукизъм.

4. Зелена

Този цвят на аурата дава на хората, носещи такова име, прагматизъм и стремеж да се ходи по отъпкани пътеки. Те трудно се поддават на внушения и обикновено си имат собствено мнение. При тях има голям баланс между духовни и физически качества, като първите дори взимат лек превес. Ту летят в облаците, ту се приземяват и изглеждат като консервативни сухари. Енергийната вибрация на името дава още любов към природата, ближния и въобще всички живи твари. Както в професионален, така и в личен план зелените имена са доста акуратни и изпълнителни, чудесни приятели. На тях може да се разчита, че ще вложат любов и сърце във всичко, с което се захванат. Понякога обаче са неразбрани от околните. Често се самонавиват. Слабите им реакции им носят минорни състояния, от които излизат само след усамотение. Хармонизират се след съзерцание или с любима книга, филм или музика. В професионален аспект изумрудените имена дават тласък на хирурзи или терапевти и всички хора, които се занимават с лечение на хора и животни. Не са им чужди занимания в администрация, където си изисква точност, акуратност – учители, лектори, психолози. Урокът, който носещите тези имена трябва да научат, е, че стабилността не е нещо външно, а вътрешно състояние на духа.

5. Син

Бъбривци и вечни оптимисти с вкус към риска – такива са хората със син цвят на ономастичната аура. За тези индивиди околните обикновено се чудят откъде намират сили, за да преодолеят едно или друго житейско препятствие. Те са способни да започнат от нула във всеки един момент. Дори когато облаците над главите им са най-черни, а светкавици като змийски езици съскат около тях, те намират вътрешни сили да се усмихнат или пошегуват. Освен позитивизъм сините имена носят адаптивност и добри комуникативни умения. Склонни са към съчувствие спрямо околните. Сините названия зареждат хората със съчувствие, идеализъм, търпение, отдаденост на отговорностите и нещата, които обичат. Качествата на синия тип са още чувствителност, загриженост, интуиция, всеотдайна любов и състрадание. Синият цвят говори още за благочестие и набожност. Професионалната сфера обикновено е свързана с дейности, изискващи комуникативност, бърза реакция, чести пътувания и доза авантюризъм като спорт, пиар, реклама, журналистика. При дисбаланс на енергията хората с небесни имена проявяват маниакалност, потиснатост, необщителност или обратно – самоизтъкване, бъбривост, клюкарстване, неумение за изслушване. Урокът, които синьото име дава на човека, е балансиране на бушуващите страсти и безкористна жертвоготовност в името на ближния.

6. Индиго

Индиговата аура на името зарежда личността с качествата на т. нар. шеста раса – алтруизъм, усет към красивото, природата и хармонията. Тези хора са надеждни и искрени, гостоприемни, а в домовете им всичко е подредено с вкус. Притежават невероятна чувствителност и жизненост. В същото време обичат спокойствието, хармонията и уюта, а когато ги нямат, мечтаят за такава среда и си я създават виртуално в своето съзнание. Енергийната вибрация на името дава отлични качества в изкуството и дейности, изискващи творческа изпълнителност. Кипят от идеи и амбиции, но понякога лесно се отчайват. Дипломатичността не им е силна страна. Те си казват каквото им е на сърце, но понякога искреността им не се цени от по-дребнавите люде. Имат склонност да преувеличават проблемите. Стига да намерят смисъл в нещо, те са готови да го преследват, докато не го постигнат. Качества като идеализъм и сериозно отношение към живота също са оцветени в индигово синьо. Аналитични отдели, програмиране, философия, изкуство, дизайн, парапсихология, прогностика са професионалните полета на изява, в които имената от този ауричен тип се реализират. В интимен план са традиционалисти. В такъв човек има нежност и преданост към приятелите и въобще цялата природа. Високата вибрация на индиговия цвят зарежда човека със самопожертвувателна любов и мощна връзка с Божественото. За да се реализират в земните условия, хората, носещи имена с индигова цвят, трябва да отправят предизвикателство към света и да се опитат да му изложат своите висши идеи. Урокът, който ниската октава на индиговото име дава, е как да се балансират колебанията и внушенията, които тласкат към самоизолация, инат, гениален, но престъпен ум, алкохолизъм, наркомания.

7. Лилава

Аурата на тези имена издава индивиди с доста стар дух, сантиментални, щедри, с аристократичен характер. Опитът отвъд времето и пространството от миналите прераждания обикновено им дава по-спокоен и уравновесен поглед към живота. Именно заради това тези хора често се считат от околните за улегнали, хрисими, прекалено дипломатични и дори скучни на моменти. Всъщност те са здраво стъпили на земята и знаят отлично какво искат и кое действие (или бездействие) си заслужава трупането на карма, и кое не. Поради тази причина те рядко прибягват до рисковани ходове като хазарт или престъпления. В интимен план са страстни, изпълнени с наслаждение и мистика и търсят партньори, които могат да им дадат такива преживявания. В обществото изглежда, че действат от кулата на логиката, защото обичат три пъти да мерят и веднъж да режат. Тяхното кредо е, че „Всяка минута от прераждането ми е ценна, нямам време за глупави грешки, характерни за по-младите и неопитни души“. Счита се, че аурата на духовни учители е именно лилава. Енергийната настройка на името дарява хората с чар и мистични способности, подтиква ги по пътя на езотеричните знания и тайни учения. Всичко това помага на лилавите личности да продължават да вървят по своя духовен път на развитие. В професионален аспект лилавата енергия чудесно се проявява при творци, актьори, лектори, футуристи, продуценти, психолози, учители, изобретатели, проповедници. Техният път е осеян със знаци, а урокът на името е да се прецени кой идва Свише и какво ни казва.

8. Розова

Хора с този цвят на имената са константни и предвидими, с много силна воля за постигане на своите цели и амбиции. Те са справедливи лидери, които са склонни да превръщат идеите си в реалност. Заредени са с доста креативна енергия, що се касае до финансовата реализация, но в някои случаи са склонни и към прекалена пестеливост. При тях обаче се наблюдава една особеност. Имената от тази енергийна вибрация проявяват същите качества на червения цвят (виж го под номер 1), но с тази разлика, че са по-рафинирани и омекотени от бялото на божествения свят. Например розовите също целят успеха, но в съвсем разумни граници, не на всяка цена и с всички средства. Инициативни са и в същото време добре подбират проектите и полетата за сражение, в които да вложат своите сили и средства.

За това за хората от този тип са характерни упоритостта и трезвият поглед върху нещата от живота. Те високо почитат правилата и законите. Това са хора прагматични, благоразумни във всичко, внимателни, педантични и методични, много трудолюбиви и настойчиви в постигането на своите замисли и цели. Рядко се оказват в подчинено положение.
Розовият нюанс загатва още, че съответният човек е доброжелателен, любвеобилен и състрадателен не само към близките си, а към всички живи същества. У тях се проявяват животинските инстинкти, кодирани в всички хора, но лишени от егоизъм. Добро поле за изява на носещите розови имена са бизнес, политика, педагогика, хуманитарни дейности, здравен мениджмънът, счетоводство. Във висшите октави розовата аура ги дарява с доброта и състрадание дори към непознати. Урокът, който имената с розова аура ни дават, е, че материалното не е всичко в този свят.

9. Златиста

Златистата аура на имената съчетава в себе си качествата на всички енергийни типове до тук. Хората, кръстени с такива имена, са с много силен характер, готови да завоюват всичко със свои сили. Доста са властни и не приемат никакви възражения. Притежават мъжество и силна воля и благодарение на тези си качества достигат до бляскав успех. Твърде отрицателно се отразява на тяхната дейност обаче експанзивността. Те често не премерват правилно силите си, не ги разпределят рационално и хабят напразно нерви. В любовта и партньорството въобще при тях често възникват проблеми, причинени от неимоверното им себелюбие. В интимен план човекът до тях трябва да бъде по-слаб, иначе алхимията не се получава. В професионален аспект „златните“ имена дават гениалност, независимо от сферата на действие. Добрите организаторски способности, мъдрост и великодушие правят тези хора отлични мениджъри или изпълнители на средно и високо ниво. Урокът, който името дава, е контрол над емоциите, егото и арогантността. В индивиди с по-висше съзнание златистата аура се проявява чрез една нова божествена енергия за нашия космически момент, наречена Махатма. Тази енергийна вибрация помага на хората да разтоварват без чужда помощ емоционалните блокажи, които трупат в ежедневието си. Именно за това от тези хора обикновено струят радост, състрадание, разбиране и всемирна любов. Те често се опитват да решат проблемите на околните, за което стават обект на подигравки или стават курбан на възвишените си идеали. Вселената обаче им връща ресто, като им носи голяма доза късмет и синхроничност, или ги прави помнени с добро и респект от околните и поколенията.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Днес е една от четирите Задушници – Черешова. Всяка година този празник се пада в съботния ден пред Петдесетница (50 дни след Великден).

Тъй като тази година Петдесетница е на 23 юни, […]

 

Точно в 23,50 ч българско време, на 20 юни официално започна астрономическото лято. Това се отнася за лятото в северното полукълбо. […]

 

България значително закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост. Това се посочва в доклада на Брюксел, който прави анализ […]

 
 

към началото