твоята гледна точка
Втори съветник напуска групата на ГЕРБ във Варна. Партията: Оздравително е!
Автор: Снимка: Дарик, Зала Пленарна, добавено на 11.09.2013 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

С двама общински съветници по-малко ще започне новия политически сезон ГЕРБ в местния парламент на Варна. На пленарното заседание на ОбС, насрочено за 18-и септември, извън фракцията ще седнат и ще гласуват Марио Шиваров и Марина Карапетян.

Шиваров бе изключен от групата преди дни, а Карапетян, която също като колегата си, се счита за кадър на екслидера Павел Димитров, обяви, че напуска групата и остава независим общински съветник с открито писмо до медиите, чийто текст публикуваме 1 към 1 по-долу.

„Напускането на някои членове на ГЕРБ има оздравителен ефект върху организацията“, коментира преди дни депутатът Лиляна Павлова. Колегите й Емил Радев и Павел Христов уточниха, че единичните молби за напускане на партийните редици вървят успоредно със солиден наплив от мераклии да станат членове на ГЕРБ. В последните месеци били приети 100-ина нови партийни членове, а на други 70 документите били в период на обработка.

Припомняме, че vnews.bg прогнозира преди доста време предстоящото люспене в групата на ГЕРБ и стремежът на Павел Димитров чрез верните си хора в ОбС да състави група на новата партия БАСТА. Дали Шиваров и Карапетян ще бъдат последвани от още съветници, предстои да видим.

Ето и текстът, изпратен от Карапетян до медиите:

Уважаеми журналисти,

 

За да избегна евентуални бъдещи спекулации, ви информирам, че днес 11 септември 2013 г., лично депозирах в деловодството на Община Варна желанието си да напусна групата на ГЕРБ в Общинския съвет. Ще продължа да изпълнявам ангажиментите си като независим общински съветник и ще подкрепям всички предложения, който са в интерес на варненци. Желанието ми да изляза от групата на ГЕРБ е продиктувано от факта, че вече съм подала и заявление за напускане на партията. Мотивите ми са, че не приемам начина, по който се взимат решенията в ГЕРБ както на местно, така и на национално ниво. Не приемам стила на работа, наложен през последната година-година и половина от областното ръководство на партията. А именно – решенията се вземат на тъмно – от двама-трима човека, липсва диалог и възможност хората с мнение да заявяват позициите си. Дълбоко се съмнявам в безкористността на тези действия, поради което напуснах ГЕРБ.

 

С уважение,

Марина Карапетян – общински съветник Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Европейската комисия ще забранява непродадени дрехи и обувки да се унищожават. Това предвижда нов регламент за екопроектирането на устойчиви продукти. Той […]

 
Властта

Вътрешните министри на страните от ЕС заседават днес в Брюксел. В дневния ред на срещата е дебат за актуалното състояние на […]

 
Здраве и красота

Никулден е! Един от най-хубавите и светли празници през декември. Традицията повелява на празничната трапеза да има вино, ястия приготвени с […]

 
Жълто

След малко повече от половин година, певицата Дуа Липа се раздели с приятеля си – френския режисьор Ромен Гаврас.

Според близки до […]

 
 

към началото