твоята гледна точка
Блокират строителството в Морската с ПУП, 30 полицаи пазят парка
Автор Vnews, добавено на 04.09.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Започнала е процедурата по възлагане на Подробен устройствен план на Морската градина. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних. Така до приемането му след 2 години ще бъде спряно каквото и да било стоителство в парка. С последните промени в новия Общ устройствен план на Варна Приморският парк беше фиксиран като зелена зона от басейн „Приморски“ до Евксиноград. Това направи невъзможно по-нататъшното издаване на разрешения за строителство както в историческото ядро на парка, така и в спорните доскоро местности „Салтанат“, „Св. Никола“, „Горчивата чешма“ и „Долна Трака“. Въпреки това все още са в сила 10-тина издадени преди повече от 5 години разрешителни, чиито собственици могат да започнат строителство всеки момент. 2-годишната отсрочка, която дава процедурата за изработка на ПУП, ще осигури възможност на общината да намери стабилна законова перспектива за запазване на Морската градина, смята кметът.

Той припомни, че вече е готова новата заповед, с която ще спре влизането на коли в парка. В момента тече законовата процедура по запознаване на всички заинтересовани страни с нея, за да не бъде тя отменена от съда както предходната.
Общо 33-ма общински полицаи се грижат за реда в Морската градина в момента. Имаме щат за още 10, но няма кандидати, каза днес зам.-кметът Тодор Иванов. Близо 100 са актовете, издадени на водачи, паркирали по алеите през август.
Засега общинските полицаи са съсредоточени в парка, но след забраната за движение на коли там дейността им ще се разпростре из целия град. „Прекратяваме порочната практика на издаване на предписания. Нарушителите вече ще получават санкции – било то за неправилно паркиране, шум или във връзка с чистотата на града“, закани се Тодор Иванов.
Само един бил кандидатът за шеф на общинския кучкарник, в който сега са приютени 85 животни. Нов правилник за приюта ще позволи за в бъдеще той да бъде управялван съвместно с неправителствените природозащитни организации.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Поне 5 нови имена в редактирания списък на акад. Денков

 

3 часа се оказаха достатъчни слънцето да изгрее отново над правителството с премиери Николай Денков и Мария Габриел. Ден след като бившата еврокомисарка […]

 

Може да се стигне до извода, че бившият министър-председател (Бойко Борисов) е предоставил на трети лица придобити в резултат на извършено […]

 

Радев даде мандата с предупреждение, че вече е дискредитиран и е по-добре Денков сам да се откаже
Само Народното събрание […]

 
 

към началото