твоята гледна точка
Полека с болкоуспокояващите! И от тях боли глава
Автор Vnews, добавено на 31.08.2013 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Използването на прекалено много болкоуспокояващи хапчета при главоболие, може да причини по-болезнена и по-редовна мигрена, твърдят експертите. Ето защо правилното диагностициране и лечение на това състояние е от жизненоважно значение.

Професор Джилиан Ленг, заместник на изпълнителния директор на „Националния институт по здраве и хигиена“ (National Institute for Health and Care Excellence) в Обединеното Кралство, каза, че според статистиките хората използват твърде много болкоуспокояващи за лечение на главоболието си, което всъщност им причинява допълнителни вреди.

Тя заяви пред вестник Daily Express следното: „Важно е хората да разберат, че различните главоболия изискват различни лечения и затова правилната диагноза е от жизненоважно значение. Прекомерната употреба на някакъв вид лекарство за лечение на мигрена може да направи нещата по-зле и дори да причини по-силно напрежение и болка в главата.“

В резултат на това д-р Ленг и екипът ѝ дават нови насоки, за да помогнат на лекарите в лечението на хора, страдащи от главоболие. Те се надяват тези насоки да гарантират, че пациентите ще получават по-адекватно лечение.

Неврологът д-р Сам Чонг сподели по темата пред вестник Daily Express следното: „Ефективното управление на главоболието зависи от правилната диагноза и от постигането на подходящ план за лечение.“

Смята се, че десет милиона души страдат от често главоболие само във Великобритания като по-често това са представителки на нежния пол.

Приблизително 500 хил. жени и 100 хил. мъже страдат от ежедневна мигрена, причинена от прекалената употреба на болкоуспокояващи.

Изследванията показват, че честата употреба на вещества като кодеин, парацетамол, ибупрофен и аспирин, може да бъде основната причина хората да страдат от повтарящи се главоболия. Според статистиката всеки 1 на 4 души, страдащи от мигрена, прекалява с приема на тези лекарства, а това прави тялото им по-устойчиво към тяхното действие и те спират да им помагат, вследствие на което хората преминават към по-силни хапчета. Използването на болкоуспокояващи не трябва да е повече от два пъти в седмицата.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Пандемията промени правилата на пътуване, а всяка държава има свои изисквания, според които приема туристи. Опитите на ЕС да уеднакви процеса донякъде са успешни, но различните страни продължават да разделят държавите […]

 

В област Варна доходите на човек са с 25% по-ниски от тези в София, показват данни на НСИ. В столицата средният […]

 

На изборите ще бъдат осигурени 1500 допълнителни машини за гласуване, за да се спазят изискванията на Изборния кодекс.

Този ангажимент пое публично […]

 
 

към началото