твоята гледна точка
Полека с болкоуспокояващите! И от тях боли глава
Автор Vnews, добавено на 31.08.2013 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Използването на прекалено много болкоуспокояващи хапчета при главоболие, може да причини по-болезнена и по-редовна мигрена, твърдят експертите. Ето защо правилното диагностициране и лечение на това състояние е от жизненоважно значение.

Професор Джилиан Ленг, заместник на изпълнителния директор на „Националния институт по здраве и хигиена“ (National Institute for Health and Care Excellence) в Обединеното Кралство, каза, че според статистиките хората използват твърде много болкоуспокояващи за лечение на главоболието си, което всъщност им причинява допълнителни вреди.

Тя заяви пред вестник Daily Express следното: „Важно е хората да разберат, че различните главоболия изискват различни лечения и затова правилната диагноза е от жизненоважно значение. Прекомерната употреба на някакъв вид лекарство за лечение на мигрена може да направи нещата по-зле и дори да причини по-силно напрежение и болка в главата.“

В резултат на това д-р Ленг и екипът ѝ дават нови насоки, за да помогнат на лекарите в лечението на хора, страдащи от главоболие. Те се надяват тези насоки да гарантират, че пациентите ще получават по-адекватно лечение.

Неврологът д-р Сам Чонг сподели по темата пред вестник Daily Express следното: „Ефективното управление на главоболието зависи от правилната диагноза и от постигането на подходящ план за лечение.“

Смята се, че десет милиона души страдат от често главоболие само във Великобритания като по-често това са представителки на нежния пол.

Приблизително 500 хил. жени и 100 хил. мъже страдат от ежедневна мигрена, причинена от прекалената употреба на болкоуспокояващи.

Изследванията показват, че честата употреба на вещества като кодеин, парацетамол, ибупрофен и аспирин, може да бъде основната причина хората да страдат от повтарящи се главоболия. Според статистиката всеки 1 на 4 души, страдащи от мигрена, прекалява с приема на тези лекарства, а това прави тялото им по-устойчиво към тяхното действие и те спират да им помагат, вследствие на което хората преминават към по-силни хапчета. Използването на болкоуспокояващи не трябва да е повече от два пъти в седмицата.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Европейската комисия задължава производителите на перални и телевизори да осигуряват и ремонта им.

Това предвижда ново  предложение за общи правила за насърчаване на ремонта на стоки. Тяхната цел е икономии за потребителите […]

 

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки

Европейската комисия предлага да бъдат въведени във всички страни членки на съюза задължителни медицински тестове […]

 

Океаните се покачват, чезнат коралови рифове и ледници, криза в селското стопанство – организацията публикува ръководство за оцеляване на човечеството

Светът бързо се доближава до катастрофални нива […]

 
 

към началото